Vi gør det nu gratis for musikblogs at bruge musik

I Koda anerkender vi musikbloggernes betydning for vækstlaget på musikscenen. Derfor lancerer vi i dag en ny prismodel, der gør det gratis for musikbloggere at bruge musik på deres blogs.

»Vi er også blevet klogere i forhold til, hvilken rolle bloggerne spiller og kommer til at spille som en del af musikkens tidlige økosystem. For vores medlemmers skyld er det vigtigt ikke at bygge en barriere op for det her system, der baserer sig på idealisme og frivilligt arbejde«, siger Kodas direktør, Anders Lassen.


Siden begyndelse af august sidste år har der været en del debat om, hvorvidt musikbloggere skulle have lov til gratis at lægge musik på deres blogs. Koda har løbende ført en dialog med blogging-miljøet. Vi lagde som udgangspunkt op til en special-aftale, der gjorde det muligt for bloggere at lægge musik på deres blogs forudsat at blogs ikke selv tjente penge på deres blogs. Special-aftalen kostede indtil i dag lidt over 100 kr. for de fleste ikke-kommercielle blogs. Fra i dag bliver det gratis for alle ikke-kommercielle blogs – forudsat at de følger et par regler.

Læs også: Debat: Skal danske musikblogs have en fagforening?


Tre grundregler for ikke-kommercielle blogs

Musikblogs kan fra i dag frit lægge musik på deres blogs, hvis blot de følger disse tre grundregler:

1) Bloggeren skal skrive om musik og musikken skal være supplement til teksten.

2) Bloggen må ikke være kommerciel. Bloggeren må for eksempel ikke tjene penge på annoncer eller promovere events, som bloggeren har økonomiske interesser i.

3) Komponister og sangskrivere skal give tilladelse til, at bloggeren deler musikken. Har kunstnerne selv lagt deres værker ud på YouTube og SoundCloud behøver man ikke indhente samtykke.

Se detaljerne i den nye aftale her

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.