562.700 forskellige afspillede musikværker danner baggrund for årets anden udbetaling.

Udbetaling: 219 millioner til musikskaberne

Der bliver udbetalt i alt 219 millioner i årets anden udbetaling for brugen af musik i det offentlige rum. Knap halvdelen af dette beløb udbetales til Kodas medlemmer.

Det er blevet tid til årets anden udbetaling fra Koda. I alt udbetales der 95 millioner kroner til Kodas medlemmer i Danmark, Grønland og på Færøerne og cirka 124 millioner til de udenlandske musikskabere, der har fået deres musik spillet i Danmark.

Hele 562.700 forskellige afspillede musikværker danner baggrund for udbetalingen. Musikken er spillet på alt fra streamingtjenester til tv-stationer i både ind- og udland.

Fremrykning af udbetalinger

Juniudbetalingen indeholder udbetaling for brug af musik på ekstraordinært mange områder, heriblandt samtlige tv-kanaler, som Koda har aftaler med. Der er i forbindelse med denne udbetaling lagt ekstra ressourcer i indhentning og behandling af rapportering, og det er derfor lykkes at fremrykke udbetaling på flere områder, som tidligere først blev udbetalt i september eller december.

Hvis du er Koda-medlem, kan du se din udbetaling på Mit Koda

Læs flere detaljer om udbetalingen

Seneste nyt

09. maj 2019
Generalforsamling 2019: Nyt bestyrelsesmedlem valgt ind
Til årets generalforsamling i Koda valgte musikforlæggerne et nyt bestyrelsesmedlem ligesom et forslag om at tilføje et eksternt bestyrelsesmedlem blev vedtaget. Derudover var det sidste generalforsamling med Niels Mosumgaard i spidsen, da han efter seks begivenhedsrige år takker af som formand for Kodas bestyrelse.

07. maj 2019
Sys Bjerre - Jeg har altid skrevet sange med fællesskabet for øje
Komponisten og sangskriveren, Sys Bjerre, ramte hitlisterne i 2008 med sangen ’Malene’. Hun har udgivet fire albums i eget navn, deltog i 2017 i Karrierekanonen med bandet Duks og har derudover også skrevet for andre kunstnere, til musicals og til sangbøger. Tiden bliver brugt flittigt – Sys Bjerre kalder sig selv multipassioneret, og det giver rum for både musikken og for de mange andre ’missioner’, som Sys Bjerre arbejder med. Den 8. maj kan du møde Sys Bjerre i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Sys sammen med Mathilde Falch giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.

06. maj 2019
Mathilde Falch – musikken kan gøre en forskel
Komponisten og sangskriveren, Mathilde Falch, har noget på hjerte. Med en titel som ambassadør for SIND (Landsforeningen for psykisk sundhed), bruger hun en stor del af sit arbejdsliv på at afholde fortællekoncerter – et koncertformat, som levner plads og rum til nærvær, og som giver indblik i hvad, der ligger bag hendes poetiske, musikalske univers. Den 8. maj kan du møde Mathilde Falch i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Mathilde sammen med Sys Bjerre giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.