Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Koda giver 100.000 kr til skaberne af årets vinder ved Dansk Melodi Grand Prix. På billedet fra venstre: Lasse Lindorff, Daniel Fält, Anders Lassen (Kodas administrerende direktør) og Kim Nowak-Zorde.

Tillykke til Lasse Lindorff, Daniel Fält, Kim Nowak-Zorde og Basim

Basim blev lørdag aften vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2014. Dermed modtager han sammen med Lasse Lindorff, Daniel Fält og Kim Nowak-Zorde 100.000 kr. fra Koda, som vi giver for at hylde og hædre det arbejde, der ligger i at skrive tekst og musik.

Da danskerne lørdag aften valgte den sang, der skal repræsentere Danmark i det internationale melodi grand prix, Eurovision Song Con­test, var der mere end æren på spil for sangskriverne bag de ti konkurrerende sange. Sangskriverne bag vindersangen får nemlig en ekstra anerkendelse. For med æren følger 100.000 kr. fra Koda, der på denne måde sætter ekstra fokus på det kreative arbejde, der er grundlaget for hele  sangkonkurrencen. 

LÆS OGSÅ Sangskrivere bag vindersang er glade for anerkendelsen fra Koda

”Ved ethvert melodi grand prix bliver der lagt en masse kræfter i at skabe ny musik. Det er et stykke hårdt arbejde, som man nemt kan glemme midt i festen. Derfor giver vi i år 100.000 kr. til komponisterne og tekstforfatterne bag vindersangen ved Dansk Melodi Grand Prix, for at give en ekstra anerkendelse af arbejdet bag skabelsen af ny musik. I Koda arbejder vi hver dag for at sikre sangskrivere betaling for deres arbejde, og derfor er jeg glad for at kunne sætte ekstra fokus på det kreative håndværk ved dette års danske melodi grand prix. Skaberkraft er nemlig en grundsten i den kreative industri, som Europa bør satse fokuseret på i fremtiden. Derfor vil vi gerne fremhæve de sangskrivere, hvis sang repræsenterer Danmark til maj, når et af Europas helt store oplevelsesøkonomiske fænomener rammer Refshaleøen og hundrede af millioner tilskuere i hele Europa.”, siger administrerende direktør i Koda, Anders Lassen. 

Også en del af Børnenes MGP

Når konfettien har lagt sig i Arena Fyn efter det Danske Melodi Grand Prix er det børnenes tur. Ugen efter står den nemlig på MGP – børnenes udgave af de voksnes musikkonkurrence. Koda er også en del af børnenes MGP. Koda Skolekontakt står nemlig bag de seks workshops rundt omkring i landet, hvor tre Koda-medlemmer coacher børnene i alt fra sang- og tekstskrivning til performance. I år har Kristian (UFO) Humaidan, Szhirley og Claus Hempler været på opgaven.

Koda Skolekontakt sponsorerer ligeledes MGP-præmien, der består af et skræddersyet coachingforløb for vinderne