Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Den nye lov sikrer som noget helt nyt, at de onlineplatforme, hvor brugerne har mulighed for at uploade og dele rettighedsbeskyttet materiale, fremover har ansvaret for indholdet.

Historisk dag: Ny lov sikrer et fair internet for de danske musikskabere

Efter fem års intensivt arbejde fra danske såvel som europæiske politikere har vi i dag fået en ny dansk lov om ophavsret. En lov, som betyder, at musikskabernes rettigheder endelig sikres anerkendelse og respekt i den digitale verden.

Det er en historisk dag for de danske musikskabere. Efter en politisk maratonindsats, som begyndte i Bruxelles for fem år siden og i dag sluttede på Christiansborg, har Folketinget med stemmerne 90 for og nul imod netop vedtaget en ny lov om ophavsret – en utvetydig anerkendelse af at musikskabernes rettigheder også skal respekteres i den digitale verden.

Den nye lov sikrer som noget helt nyt, at de onlineplatforme, hvor brugerne har mulighed for at uploade og dele rettighedsbeskyttet materiale, fremover har ansvaret for indholdet. Det betyder i praksis, at platformene enten skal indgå aftaler med rettighedshaverne eller forhindre, at indhold, som ikke indgår i disse aftaler, bliver lagt op på deres platforme.

Lov skaber lige konkurrence

Loven indeholder også vigtige nye regler om tv-distributørers distribution af film og tv-streamingtjenester, og loven skaber også på dette område et fundament for rimelige aftaleløsninger, hvor alle aktører i markedet stilles lige. Det vil være til gavn for ikke bare for komponister, sangskrivere og musikforlag, men for alle danske skabere af kunstnerisk indhold.

 

Et vigtigt skridt på vejen mod en sundere digital økonomi - Gorm Arildsen

 

Hos Koda har vi set frem til denne dag længe, for vi mener, at denne lov er helt afgørende i forhold til at skabe lige konkurrence mellem alle typer af indholdstjenester til gavn for en bæredygtig rettighedsøkonomi på internettet.

”Det er uden tvivl en glædens dag for de danske musikskabere. Langt om længe får de en lov, som beskytter deres rettigheder på de allerstørste platforme på internettet, ligesom vi får sat en stopper for en helt urimelig skævvridning af musikmarkedet. Nu er det nemlig platformene, som en gang for alle har fået tildelt ansvaret for indholdet på deres tjenester. Det er et vigtigt skridt på vejen mod en sundere digital økonomi, når der er lige vilkår for alle udbydere af indhold, men endnu vigtigere sikrer loven ordentlige forhold for de tusindvis af musikskabere, der leverer indholdet,” udtaler Kodas direktør, Gorm Arildsen.