Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Mød blandt andre Franz Beckerlee (tv.) og Kasper Eistrup til Music Days i Odense
Fotograf: Jeppe Michael Jensen

Music Days: kom med backstage og oplev musikken indefra

Den 10.-12. marts slår Odenses nye kulturhus, Odeon, dørene op for musikelskere i alle afskygninger, når Music Days inviterer til Artist talks, koncerter, foredrag, salg af udstyr og meget mere. Arrangørerne kalder det ’Musikkens nye mødested’, som strækker sig over tre dage, og som tager afsæt i kærligheden til musikken.

Music Days, som løber af stablen i weekenden, arrangeres af en gruppe af erfarne kræfter fra den danske musikbranche: Bo Andersen (til daglig direktør for Skandinavian Booking og Management), Poul Martin Bonde (til daglig kommunikationschef og talsmand for Smukfest samt formand for Dansk Live) og Carl Erik Hesseldal (mangeårig messearrangør og daglig leder af Music Days). Poul Martin Bonde fortæller om baggrunden for at kaste sig ud i en helt ny festival-form:

"Helt enkelt, så tænkte vi, at der manglede et forum, hvor man kunne komme tættere på musikken – altså høre noget mere om, hvad baggrunden er, for den musik vi kan lide, fra dem der skaber den. Det er en gammel idé. Og for et par år siden hørte jeg Bruce Springsteen fortælle om sin karriere på SXSW i Austin, og det satte trumf på. Det var helt fantastisk at høre ham fortælle om sine inspirationskilder, og hvad der drev ham. Det gav blod på tanden for at få lavet en hel festival, hvor udgangspunktet netop var at høre skaberne selv fortælle om deres musik".

En årligt tilbagevendende begivenhed

Teamet bag håber på, at Music Days bliver taget godt imod, så arrangementet vil blive gentaget hvert år fremover:

 

Der er så mange gode historier derude, som alt for sjældent bliver fortalt - Poul Martin Bonde

 

"Det er bestemt håbet, at Music Days bliver en tilbagevendende begivenhed – og på sigt også gerne med internationale gæster. Der er så mange gode historier derude, som alt for sjældent bliver fortalt. Men vi er helt på toppen over, at så mange store danske kunstnere har sagt ja til at være med her i pionér-året – og det er måske også et godt bud på, at de har savnet et sted, hvor der var tid til at snakke noget mere om det, de laver. Det skal også nævnes, at bl.a. Koda, DAF og alle sangskriverorganisationerne har bakket op om og støttet Music Days, det er en stor glæde for os".

Music Days adskiller sig fra andre festivaler

Poul Martin Bonde fortæller, at hjertet i Music Days er historierne bag musikken:

"De andre gode festivaler præsenterer jo primært livemusik, og det er jo nok nærmest det, vi har mindst af. Hos os er det historierne bag musikken, der tæller. Og så har vi jo yderligere en biograf med gode musikfilm. Samtidig har vi tre af landets største musikfotografer, der udstiller deres billeder. Vi har forskellige firmaer, der giver deres bud på den gode lyd – og vi har noget så sjældent i vores dage, som gode gammeldags musikforretninger, der sælger vinyler, cd´er, bøger og andet godt stuff. Vi har naturligvis også livemusik – men først og fremmest spillet af spændende navne fra vækstlaget, som her præsenteres dels af Syddansk Musikkonservatorium og Royalties. Men man kan nok heller ikke udelukke, at nogle af de mange kunstnere, der kommer for at deltage i vores artist talks, måske også illustrerer det hele med en sang eller to".

 

Hos os er det historierne bag musikken, der tæller - Poul Martin Bonde
Artist talks – helt med ind bag musikken

Og Poul Martin Bonde er ikke i tvivl om, at der vil være stor interesse for de mange Artist Talks, som der vil være i løbet af de tre dage. For netop her får de besøgende mulighed for at komme helt ind ’under huden’ på musikken:

"Kernen i Music Days er helt klart vores artist talks. Vi har omkring 30 af slagsen – og det bliver primært samtaler mellem en kunstner og en musikjournalist eller forfatter, der er godt inde i den enkelte kunstner og dennes historie eller måske har en original vinkel på noget af værket. Samtalerne vil vare omkring 45 – 60 minutter, så de får god tid til at folde sig ud. De afholdes i rum sat op til lejligheden, så der er god lyd og intimitet.  Vi håber bestemt, at publikum her får nogle gode historier fra de medvirkende, som de ikke fortæller hver dag".

For dem, der elsker musikken

"Det er helt klart en festival for dem, der ”elsker musikken”. Music Days er først og fremmest for publikum, der her får lejlighed til at komme lidt tættere på kunstnere, de rigtig godt kan lide - eller mulighed for, at møde nogle kunstnere, de måske gerne vil lære at kende. Men det er da bestemt også et håb, at mange musikere og branchefolk vil besøge Music Days – det er klart vores erfaring, at langt de fleste musikbranchefolk også selv er både fans og musikelskere", afslutter Poul Martin Bonde.

Læs mere om Music Days

Følg Music Days på Facebook her

På Koda Scenen kan du fra fredag - søndag blandt andre høre Niels Skousen, Mads Langer og Jacob Groth fortæller om deres sanskrivning og kompositioner.
Se hele programmet