Dagens ja til ophavsdirektivet er ifølge Kodas direktør en milepæl for et fair internet

Kodas direktør: Ja
til ophavsretsdirektivet er
en milepæl for et fair internet

Efter flere års arbejde har Europa-Parlamentet i dag stemt ja til Retsudvalgets udkast til et nyt ophavsretsdirektiv. Ifølge Kodas direktør er dagens afstemning en milepæl i arbejdet for et fair internet.

Europa-Parlamentet har med et stort flertal i dag stemt ja til den lovtekst, som i den seneste tid har vakt enorm debat med rettighedsforkæmperne på den ene side og techgiganterne på den anden. Nu mangler kun den afsluttende trilogforhandling mellem Parlamentet, EU-Kommissionen og Ministerrådet, før mange års reformarbejde er i mål. 

Afstemningen endte med 439 stemmer for og 226 stemmer imod. 

Anders Lassen, direktør i Koda og formand for GESAC, udtaler:

”Dagens resultat er en milepæl i arbejdet for et fair og bæredygtigt internet og en kulmination på en enorm indsats fra en lang række af mennesker, der har arbejdet utrætteligt for at få sat en stopper for den helt urimelige skævvridning af musikmarkedet, vi har været vidner til igennem de senere år. Fair spilleregler i den digitale verden er noget, der vedrører os alle. Vi skylder de politikere, der har drevet og støttet dette arbejde en stor tak. Respekt for at de valgte at stå på kulturens side her og ikke at lade sig kue af de vildledende skræmmekampagner, som techindustrien har forsøgt at afspore debatten med.” 

Læs også
Pressemeddelelse fra GESAC

Kort fakta om Gesac

  • Gesac er Europas største paraplyorganisation for rettighedsorganisationer.
  • Gesac repræsenterer 32 rettighedsorganisationer i 27 lande, som tilsammen repræsenterer mere end 1 million rettighedshavere.
  • Gesac står for European Grouping of Societies of Authors and Composers.
  • Gesacs hjemmeside