Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Google har i dag lanceret deres nye abonnementstjeneste YouTube Music i 21 lande, herunder også Danmark.

Koda om Googles nye
musiktjeneste: YouTube Music

Google har i dag lanceret deres nye abonnementstjeneste YouTube Music i 21 lande, herunder også Danmark. Vilkårene for YouTube Music er indeholdt i Kodas generelle aftale med YouTube.

YouTube Music er en abonnementsbaseret streamingtjeneste, der med sin opdeling i en betalingsversion og en gratis reklamefinansieret version minder om de musikstreamingtjenester, der findes på markedet i forvejen. Det betyder, at den aftale, vi har indgået omkring tjenestens betaling for musikrettighederne, følger den prisstruktur, der gælder for konkurrerende streamingtjenester.

Som man kan læse i dagens udgave af Politiken, er det med Kodas øjne positivt, at der kommer nye abonnementsbaserede tjenester på markedet:

”Abonnementsbaseret musikbrug sikrer alt andet lige vores medlemmer en bedre betaling end reklamefinansieret brug, så al udvikling, der går i den retning, kan vi kun hilse velkommen,” siger Kodas direktør Anders Lassen.

Aftalen ændrer ikke ved musikbranchens store udfordring

Han understreger dog også, at den nye tjeneste ikke løser det enorme problem, der ligger i, at de store brugergenererede tjenester, herunder også YouTube, på grund af en forældet EU-lovgivning, er fritaget fra at følge de spilleregler, der gælder for alle andre.

 

Aftalen med YouTube Music ændrer ikke på, at vi fortsat har en kæmpe udfordring - Anders Lassen

 

”Den abonnementsbaserede YouTube Music ændrer ikke på, at vi fortsat har en kæmpe udfordring i forhold til at få reguleret internetgiganternes brugergenererede tjenester,” siger Anders Lassen og tilføjer:

”Derfor fortsætter vi sammen med vores kollegaer i hele Europa vores arbejde med at få politikerne til at forstå, hvorfor det er afgørende nødvendigt at de får justeret den lovgivning, der sætter spillereglerne for det nye digitale musikmarked.

Læs mere om udfordringerne med de brugergenerede tjenester

YouTube Music er en abonnementsbasseret streamingtjeneste på linje med de tjenester, vi i forvejen kender, som eksempelvis Spotify og YouSee Music. Tjenestens betaling til Koda og Kodas afregningspraksis til medlemmer bygger på de samme principper som de eksisterende tjenesters.

Læs om principperne