Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Karsten Kroman – et liv med mad og musik som omdrejningspunkt

Kokken Karsten Kroman er en erfaren herre – både inden for musik og mad. Og i hans kokkeskole ’All About Cooking’, står vaskebrættet fra Karstens tid som teenagemusiker stadig. Karsten spiller ikke længere på sit vaskebræt. Men musikken spiller stadig en stor rolle for Karsten. For når man besøger ’All about cooking’ er det nemlig ikke kun smagssansen, der er i fokus.

Med temaer som ”Hard Rock og Højreb” og kursusbeskrivelser, som ”God Italiensk mad og hygge – hvis du elsker turen gennem Trastevere og musikken på Piazza Maria”, har Karsten både fokus på mad og musik, når han åbner døren for sine gæster. Alle kogekurser hos ’All about cooking’, har derfor musikken som helt centralt omdrejningspunkt.

’Når jeg afvikler ’Hard Rock & Højreb’, så er det med fuld skrald på rockmusikken i 5 timer. På min hjemmeside beskriver jeg alle musikkoncepterne/madkoncepterne og alt passer sammen og er afstemt. Musikken er meget stemningsskabende, og jeg bruger den aktivt og tager stilling til alt, hvad jeg har på min playliste. Alle de unge mennesker, jeg har ansat er musikere. Bla har jeg to helt fantastiske jazzmusikere ansat, som løbende udfordrer mig på mit jazzkendskab. Så for mig, er mad og musik fuldstændigt forbundne, og jeg kan slet ikke forestille mig et liv uden mad og musik’, understreger Karsten Kroman.

Men hvorfor er det så vigtigt at tænke musikken ind i madoplevelsen?
Ifølge Karsten Kroman er musikken et af de vigtigste ingredienser i den samlede oplevelse: ”Musikken sørger for indpakningen. Og maden fylder rammerne ud og fuldender oplevelsen”, fortæller Karsten Kroman entusiastisk.

Heavy rock og 80’er pop

Karstens erfaring er, at musikken er så stemningsbefordrende at gæsterne bliver henkastet til en festlig fællesskabsfølelse: ”Musik har en fantastisk egenskab. Musik er ekstremt energigivende og giver nye kræfter – næsten uanset, hvor træt eller uoplagt man er. Når musikken går i gang, stiger både humøret og kreativiteten - og resultatet udebliver ikke – det ender altid med høj stemning og rigtig god mad” Derfor er det vigtigt, at musikken matcher maden.

Der er ikke noget, der er overladt til tilfældighederne, når Karsten Kroman byder sine gæster indenfor i sin hjemlige kokkeskole. På væggen ved siden af døren hænger el-bassen og vidner om, at det er et musikalsk køkken man befinder sig i. Og der er temaer til enhver musiksmag. Er man til den hårde rock, er der med konceptet ”Hard Rock og Højreb”, mulighed for at skære støre bøffer til Rolling Stones og slynge salat til Slayer. Er man mere til de lette retter, byder konceptet ”Fish & Chics” på retter med fisk og kylling med 80’er poppen på anlægget.

Erfaring med mad og musik: Fra Whitney til Charlie

Karsten Kromans CV byder både på musikalske og gastronomiske roller.  Karsten har mange spændende historier at dele ud af: I 1993, hvor Whitney Houston var på toppen af den musikalske kransekage, fik Karsten den musikalske stjerne på plakaten i både Kolding og København og sørgede for at det danske  publikum som de eneste i Europa det år fik en stor musikalsk oplevelse med Whitney. Derudover har han lavet et hav af madprogrammer til TV2 Lorry , TV2 Charlie og TV2 Danmark, hvor både husmødre og amatørkokke har fået råd og inspiration til aftenens menu.

Alle opgaver er lavet ud fra opskriften grundighed og alternative løsninger, og omkranset i musik.

’Uanset hvad jeg har lavet, har gastronomien aldrig forladt mig, men har altid været en del af mit liv sammen med musikken – mit liv har faktisk altid været en smeltedigel af mad og musik’, slutter Karsten Kroman.

 

Fakta:

Karsten Kromans musikalske og gastronomiske livserfaring dækker blandt andet over:

  • Som teaterchef for Kolding Teater har han arrangeret over 100 koncerter i forskellige genrer
  • Skabt god stemning som konferencier på Midtfyns Festival
  • Afholdt store event med mad og musik ifm. tv-pris uddeling
  • Produceret over 120 madprogrammer på TV2 Charlie
  • Manager for de prisvindende kokke Rasmus Kofoed og Ronnie Emborg
  • Generalsekretær for Bocuse d’Or Danmark, hvor han har ført danske kokke til EM og VM.