Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

KarriereKanonen slår rekord for tilmelding

En overvældende mængde dansk talent er strømmet til KarriereKanonen 2013 – faktisk langt flere end foregående år. Som samarbejdspartner i KarriereKanonen, og med en repræsentant i lytteudvalget, er vi stolte over denne succes. Nu er der åbnet for, at alle kan lytte til og læse om samtlige deltagere.

Over 1300 kunstnere har meldt sig til KarriereKanonen 2013. Aldrig før har så mange ønsket at deltage i det ambitiøse talentudviklingsforløb, og i forhold til 2012 er det en stigning på 44 procent.

”Karrierekanonen stimulerer vækstlaget i dansk musik og giver nye talenter en unik chance for at blive hørt og finde deres publikum. Det er derfor naturligt for os at være en del af samarbejdet,” fortæller projektansvarlig Christine Zacho fra Koda. Hun fortsætter: ”For os er det hele processen, der er i fokus. Vi lægger derfor vægt på, at Karrierekanonen også i år bliver en chance, som alle deltagere får et udbytte af – uanset om de havner blandt vinderne.”

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Nu er tilmeldingen lukket, men til gengæld deler samtlige deltagere deres musik og historie med alle. Det hele ligger til fri lytning og læsning på det nyoprettede site dr.dk/karrierekanonen, hvilket giver et unikt overblik over det danske vækstlag netop nu. 

Læs også: KarriereKanonen åbner for tilmelding

Sitet er første led i KarriereKanonens cementering af sin position som landets mest tilbundsgående projekt for talentfuld, dansk originalmusik. For KarriereKanonens partnere, Koda, Bandakademiet, Smukfest og DR, har i 2013 sikret deltagerne et forløb, hvor langt flere end tidligere får del i projektets mange platforme og muligheder – det være sig karriererådgivning, airplay, medieomtale og spillejobs.

12 spiller på SPOT

Den kommende tid lytter juryen, som består af udvalgte fra Koda, Bandakademiet, Smukfest og DR P3 og P6 BEAT, til det indsendte materiale, og i slutningen af marts udvælger de 12 navne til det videre forløb. Herefter modtager alle 12 karriererådgivning og skal optræde på SPOT, hvor feltet af navne bliver reduceret til otte. I august skal de otte på scenen til Smukfest, og her findes de tre vindere. De modtager hver et skræddersyet karriereudviklingsforløb.

Læs også: Danmarks smukkeste festival er ny medspiller i KarriereKanonen

Under hele forløbet får en række deltagere desuden radioairplay og omtale på P3 og P6  BEAT– blandt andet gennem programmet ‘Debut’, som har premiere i aften på P6 BEAT.

KarriereKanonen blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med dansk lyrik – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. Siden har KarriereKanonen udviklet sig til at fokusere på al dansk originalmusik på tværs af sprog og genrer. I dag er projektet et samarbejde mellem DR, Koda, Smukfest og Bandakademiet med vægt på at udfordre og udvikle danske talenter, så de bliver rustet til en karriere inden for musik. Blandt de seneste års vindere finder man navne som The Eclectic Moniker, Djämes Braun, Kaliber, Ida Gard, Birk Storm og Boho Dancer.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook