KarriereKanonen slår rekord for tilmelding

En overvældende mængde dansk talent er strømmet til KarriereKanonen 2013 – faktisk langt flere end foregående år. Som samarbejdspartner i KarriereKanonen, og med en repræsentant i lytteudvalget, er vi stolte over denne succes. Nu er der åbnet for, at alle kan lytte til og læse om samtlige deltagere.

Over 1300 kunstnere har meldt sig til KarriereKanonen 2013. Aldrig før har så mange ønsket at deltage i det ambitiøse talentudviklingsforløb, og i forhold til 2012 er det en stigning på 44 procent.

”Karrierekanonen stimulerer vækstlaget i dansk musik og giver nye talenter en unik chance for at blive hørt og finde deres publikum. Det er derfor naturligt for os at være en del af samarbejdet,” fortæller projektansvarlig Christine Zacho fra Koda. Hun fortsætter: ”For os er det hele processen, der er i fokus. Vi lægger derfor vægt på, at Karrierekanonen også i år bliver en chance, som alle deltagere får et udbytte af – uanset om de havner blandt vinderne.”

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Nu er tilmeldingen lukket, men til gengæld deler samtlige deltagere deres musik og historie med alle. Det hele ligger til fri lytning og læsning på det nyoprettede site dr.dk/karrierekanonen, hvilket giver et unikt overblik over det danske vækstlag netop nu. 

Læs også: KarriereKanonen åbner for tilmelding

Sitet er første led i KarriereKanonens cementering af sin position som landets mest tilbundsgående projekt for talentfuld, dansk originalmusik. For KarriereKanonens partnere, Koda, Bandakademiet, Smukfest og DR, har i 2013 sikret deltagerne et forløb, hvor langt flere end tidligere får del i projektets mange platforme og muligheder – det være sig karriererådgivning, airplay, medieomtale og spillejobs.

12 spiller på SPOT

Den kommende tid lytter juryen, som består af udvalgte fra Koda, Bandakademiet, Smukfest og DR P3 og P6 BEAT, til det indsendte materiale, og i slutningen af marts udvælger de 12 navne til det videre forløb. Herefter modtager alle 12 karriererådgivning og skal optræde på SPOT, hvor feltet af navne bliver reduceret til otte. I august skal de otte på scenen til Smukfest, og her findes de tre vindere. De modtager hver et skræddersyet karriereudviklingsforløb.

Læs også: Danmarks smukkeste festival er ny medspiller i KarriereKanonen

Under hele forløbet får en række deltagere desuden radioairplay og omtale på P3 og P6  BEAT– blandt andet gennem programmet ‘Debut’, som har premiere i aften på P6 BEAT.

KarriereKanonen blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med dansk lyrik – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. Siden har KarriereKanonen udviklet sig til at fokusere på al dansk originalmusik på tværs af sprog og genrer. I dag er projektet et samarbejde mellem DR, Koda, Smukfest og Bandakademiet med vægt på at udfordre og udvikle danske talenter, så de bliver rustet til en karriere inden for musik. Blandt de seneste års vindere finder man navne som The Eclectic Moniker, Djämes Braun, Kaliber, Ida Gard, Birk Storm og Boho Dancer.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Seneste nyt

18. januar 2018
Fokus på fundraising og støtte – nyt år og nye muligheder
Et nyt år og dermed nye støttemuligheder. Sådan indledtes årets første medlemsarrangement med fokus på støtteordninger og fundraising. Til arrangementet fik de fremmødte svar på spørgsmål om fundraising og støtte, og samtidig gav digital strateg og musiker Maiken Ingvordsen indblik i, hvordan man tilrettelægger sin fundraising-strategi. Kristina Holgersen fra Statens Kunstfond samt Martin Stauning og Tobias Stenkjær fra Kodas Legatudvalg 2017 gav gode råd til ansøgningerne.

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.