Elever fra 4.B på Johannesskolen på Frederiksberg fremfører deres sang 'Frikvarter' med Ole Kibsgaard i baggrunden. Foto: Mette Udesen

Karla og Ole satte fut i Kulturnatten sammen med 4.B

Kulturministeriets gård var fyldt til bristepunktet på Kulturnatten, da 4.B fra Johannesskolen høstede aftenens største bifald for deres Koda Skolekontakt-sang, som de selv havde komponeret. Ved samme lejlighed gav Christine Skou og Ole Kibsgaard kendt som Karla og Ole fra Kaj & Andrea gratis koncert.

Kulturministeriets gård dannede rammen om en stemningsfyldt koncert, da Koda i samarbejde med Kulturministeriet inviterede til gratis koncert i anledning af Kulturnatten den 9. oktober 2015. Med omtrent 100 fremmødte var gården tæt pakket, mens lydene fra de mange fremmødte slog mellem de gule mursten og blandede sig med lydene fra baren og kaffevognen, inden Christine Skou og Ole Kibsgaard indtog scenen.

De to var i næsten 10 år med til at holde liv i DR’s populære dukker Kaj & Andrea og gjorde "Ole og Karla" til en trofast bestanddel i en hel børnegenerations bevidsthed. Begejstringen var derfor stor blandt de fremmødte børn og forældre, da de åbnede koncerten med ’Navnesangen’ fra netop Kaj & Andrea.

Koda Skolekontakt-børn imponerer

Aftenens største bifald gik dog til 4.B fra Johannesskolen på Frederiksberg, da de efter åbningsnummeret indtog Kulturministeriets gård og fremførte deres sang ’Frikvarter’. En sang de en uge forinden havde komponeret sammen med Christine Skou i Koda Skolekontakt-regi.

Koda Skolekontakt har i 10 år sat musik på skoleskemaet for at skabe en forståelse for det arbejde, der ligger bag tilblivelsen af al musik. Ved et Koda Skolekontakt-besøg lærer eleverne om arbejdet bag musikken, samtidig med at de i samarbejde med en professionel kunstner skaber deres egen sang.

Bag kulturministeriets scene havde eleverne for første gang øvet sig sammen med bandet, og det var med lige store dele spænding og nervøsitet, at de gik på scenen. Men det var også med en udtalt begejstring over det store fremmøde, og de unge mennesker fik fremført deres sang med en præcision og overbevisning, der gjorde det fuldt fortjent, at de høstede aftenens største bifald.  

Med deres sang tog eleverne da også fat på et emne, som velsagtens optager mange skoleelever – at det til tider kan være kedeligt at gå i skole, men så har man frikvartererne at se frem til, som klarer hovedet.

I en lille time herefter spillede Christine Skou og Ole Kibsgaard en ubrudt række af kendte børnesange som ’Lige børn leger bedst’. Det hele blev fremført i børnenes øjenhøjde, og det fik gården til at boble af barnlig begejstring og entusiasme, mens små musikglade fødder dansede rundt og svingede armene i takt til musikken.    

Koncerten sluttede meget passende, hvor den startede, da elverne fra Johannesskolen som et ekstranummer fremførte deres egenkomponerede sang endnu en gang, inden de sendte de fremmødte ud i Kulturnatten.

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.