Hæder til TIU og Frederik ’Kunngi’ Kristensen ved årets Koda Awards

Lørdag aften den 29. september stod i musikkens tegn i Grønland, da årets Koda Awards blev uddelt. Et stort tillykke til vinderne og de nominerede herfra!

Hotel Hans Egede i Nuuk dannede rammen om dette års uddeling af Koda Awards, og stemningen var i top, da vært Nathan Kreutzmann gik på scenen for at uddele årets Koda Awards.

Vinderne af Koda Awards 2018

Vinderne af Årets Pris blev TIU. Bag navnet gemmer sig sangerinden, Pernille Kreutzmann, og guitaristen, Ivik Larsen. De vandt for albummet 'Nuunneq'. Årets pris blev overrakt af: Nuuks borgmester Asii Chemnitz Narup

Juryen udtalte bla om motivationen for at tildele Tiu Årets Pris:

"Synger godt og har en klar musikalsk platform. Det er sjældent at høre melodier og sange blive spillet og sunget med en sådan en intens følelse krydret med korte mellemspil på guitar og keyboard. Kort sagt: Sangene er produceret med en grundig betænksomhed. Sangeren og guitaristen har koordineret melodierne og teksterne indtil de var fuldt tilfredse. Under Koda Awards 2016 i Hans Lynge Salen i Katuaq spillede Tiu, hvor en helt stille sal lyttede til Pernille Kreutzmann akkompagneret af Ivik Larsen. Og endelig har de udgivet deres prisværdige CD."

De øvrige nominerede til Årets Pris var 'F' (Frederik Elsner) for solo-albummet Katassinnaanngisaq og bandet Atsinnermiut for debutalbummet af samme navn.

Med prisen og æren følger 25.000 kr.

Æresprisen gik til ’Kunngi’

Koda Awards tæller også en ærespris. Den gives til "en rollemodel, der har gjort sig ærværdig bemærket inden for kompositionen, sangskrivningen og musikkens verden i Grønland". Æresprisen gik i år til Frederik ‘Kunngi’ Kristensen for hans livslange arbejde. Æresprisen blev overrakt af: Musiker Ole Kristiansen (æresprismodtager i 2008)  

Juryen udtalte bla om motivationen for at tildele ’Kunngi’ Æresprisen:

"Frederik Kunngi Kristensen har udgivet 3 CD´er med hver sin originalitet. Der er dog nogle kendetegn, der går igen. Tekster med masser af indhold, som inviterer lytteren til en rejse i en verden af billeder. Vi kan nævne ’Qinnut’, der handler om forurening af naturen, der også var blandt sangene på CD´en ’Samma samma paffa paffa’. En sang, som man ofte hører til sammenkomster, er ’Pavunga qaqqamut’, der nemt tager lytteren ind i en forestillingsverden. I den tredje CD kan man nævne sangen ’Ikinngutitoqannguaq’, der handler om at genopfriske gamle minder blandt venner, og som understreger Kunngi´s sagtmodighed blandt sine medmennesker.

Mange ved efterhånden at Kunngi lider af Parkinson, men det har ikke forhindret ham i at fortsætte sin virke som en produktiv kunstner. Roserne bare fortsætter, når man tænker på, at han trods sin rystesyge fortsætter med at tage sin guitar og komponere nye sange. Trods alle sine prisværdige værker er Kunngi en beskeden mand. Det mest rammende betegnelse for Kunngi´s virke må nok være ydmyghed."

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.