Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Modtagere af Årets Pris: TIU
Foto: Cebastian Rosing

Hæder til TIU og Frederik ’Kunngi’ Kristensen ved årets Koda Awards

Lørdag aften den 29. september stod i musikkens tegn i Grønland, da årets Koda Awards blev uddelt. Et stort tillykke til vinderne og de nominerede herfra!

Hotel Hans Egede i Nuuk dannede rammen om dette års uddeling af Koda Awards, og stemningen var i top, da vært Nathan Kreutzmann gik på scenen for at uddele årets Koda Awards.

Vinderne af Koda Awards 2018

Vinderne af Årets Pris blev TIU. Bag navnet gemmer sig sangerinden, Pernille Kreutzmann, og guitaristen, Ivik Larsen. De vandt for albummet 'Nuunneq'. Årets pris blev overrakt af: Nuuks borgmester Asii Chemnitz Narup

Juryen udtalte bla om motivationen for at tildele Tiu Årets Pris:

"Synger godt og har en klar musikalsk platform. Det er sjældent at høre melodier og sange blive spillet og sunget med en sådan en intens følelse krydret med korte mellemspil på guitar og keyboard. Kort sagt: Sangene er produceret med en grundig betænksomhed. Sangeren og guitaristen har koordineret melodierne og teksterne indtil de var fuldt tilfredse. Under Koda Awards 2016 i Hans Lynge Salen i Katuaq spillede Tiu, hvor en helt stille sal lyttede til Pernille Kreutzmann akkompagneret af Ivik Larsen. Og endelig har de udgivet deres prisværdige CD."

De øvrige nominerede til Årets Pris var 'F' (Frederik Elsner) for solo-albummet Katassinnaanngisaq og bandet Atsinnermiut for debutalbummet af samme navn.

Med prisen og æren følger 25.000 kr.

Æresprisen gik til ’Kunngi’

Koda Awards tæller også en ærespris. Den gives til "en rollemodel, der har gjort sig ærværdig bemærket inden for kompositionen, sangskrivningen og musikkens verden i Grønland". Æresprisen gik i år til Frederik ‘Kunngi’ Kristensen for hans livslange arbejde. Æresprisen blev overrakt af: Musiker Ole Kristiansen (æresprismodtager i 2008)  

Juryen udtalte bla om motivationen for at tildele ’Kunngi’ Æresprisen:

"Frederik Kunngi Kristensen har udgivet 3 CD´er med hver sin originalitet. Der er dog nogle kendetegn, der går igen. Tekster med masser af indhold, som inviterer lytteren til en rejse i en verden af billeder. Vi kan nævne ’Qinnut’, der handler om forurening af naturen, der også var blandt sangene på CD´en ’Samma samma paffa paffa’. En sang, som man ofte hører til sammenkomster, er ’Pavunga qaqqamut’, der nemt tager lytteren ind i en forestillingsverden. I den tredje CD kan man nævne sangen ’Ikinngutitoqannguaq’, der handler om at genopfriske gamle minder blandt venner, og som understreger Kunngi´s sagtmodighed blandt sine medmennesker.

Mange ved efterhånden at Kunngi lider af Parkinson, men det har ikke forhindret ham i at fortsætte sin virke som en produktiv kunstner. Roserne bare fortsætter, når man tænker på, at han trods sin rystesyge fortsætter med at tage sin guitar og komponere nye sange. Trods alle sine prisværdige værker er Kunngi en beskeden mand. Det mest rammende betegnelse for Kunngi´s virke må nok være ydmyghed."