Uyarakq (Aqqalu Engell) modtager Talentprisen 2013-2014 -for udgivelsen Raatiu Nukik. Foto: Inuuteq Kriegel.

Hæder til Katsi Kleist og Nanook ved årets Koda Greenland Awards

Lørdag aften stod i musikkens tegn i Grønland, da Koda Greenland Awards blev uddelt i forbindelse med Imernalaaq-festivalen i Nuuk. Og efter et års pause var der hæder til flere grønlandske medlemmer end normalt ved dette års awardshow, idet priserne for årets udgivelser i 2013 også var på programmet. Et stort tillykke til vinderne og de nominerede herfra!

Kulturhuset Katuaq i Nuuk dannede rammen om dette års uddeling af Koda Greenland Awards, og stemningen var i top, da Imernalaaq-festivalen kulminerede med uddelingen af årets Koda Greenland Awards.

”Efter et års pause er jeg glad for, at Koda Greenland Awards er tilbage i Grønland og er med til at give vores grønlandske medlemmers musik den opmærksomhed, den fortjener. Et stort tillykke til musikken og ikke mindst til både de nominerede vinderne, som jeg glæder mig til at følge nærmere de kommende år", siger afdelingschef for Forlags- og medlemsservice Anne Sophie Gersdorff Schrøder.

Vinderne af Koda Greenland Awards 2014

Årets Album 2014 – brødrene Frederik og Christian Elsner og deres gruppe Nanook for udgivelsen Pissaaneqaqisut

  • Årest Udgivelse 2013 – Katsi Kleist for udgivelsen Qujanaq
 Med prisen og æren, der fremover uddeles hvert år, følger 30.000 kr.
  • Talentprisen 2013-2014 - Uyarakq (Aqqalu Engell) for udgivelsen Raatiu Nukik
  • Koda Greenland Awards tæller også en ærespris. Den gives til "en rollemodel, der har gjort sig ærværdig bemærket inden for kompositionen, sangskrivningen og musikkens verden i Grønland". Prisen gik til hiphop-gruppen Nuuk Posse, der tilbage i 1984 begyndte at rappe på grønlandsk med stor succes.

Talentprisen og æresprisen bliver fremover kun uddelt hvert andet år, og med de to priser følger ligeledes 30.000 kr.

 

Koda Greenland Awards er et samarbejde med Koda og Grønlands Musikerforbund, og priserne blev uddelt den 31. januar 2015 i Katuaq i Nuuk. 

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.