Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Grand Prix-slaskeren, der blev til i Thomas’ køkken

Når det Europæiske Melodi Grand Prix i morgen rammer Malmø og mange millioner tv-skærme i resten af Europa, er der tre Koda-medlemmer, der har grund til at være ekstra spændte. De tre medlemmer står nemlig bag det danske bidrag. Og deres sang ”Only Teardrops” er tippet en god placering i morgendagens finale.

Når det danske bidrag til det Europæiske Melodi Grand Prix skal stå sin prøve foran millioner af europæiske tv-seere i et pakket Malmö Arena, er det Emmelie de Forest, der står på scenen.  Men Emmelie de Forest er ikke den eneste, der har grund til at have sommerfugle i maven. Det har de tre danske sangskrivere Lise Cabble, Julia Fabrin og Thomas Stengaard i den grad også. Det er nemlig dem, der har skrevet nummeret ”Only Teardrops”.

'Synes godt om' eller 'Kommenter' på Kodas Facebook

De tre sangskrivere er lige nu i Malmø for at følge deres sang til dørs og bakke Emmelie de Forest op, men vi fangede Lise Cabble derovre og spurgte hende, hvordan sangen, der er blandt storfavoritterne, blev til.

Hver gang jeg mødte Julia, sagde hun: "Hvornår skal vi skive en rigtig Grand Prix-slasker?". En dag sad vi i Thomas’ køkken. Thomas spillede en rundgang på guitaren og Julia og jeg begyndte at improvisere melodier ovenpå. Og på ret kort tid fik vi skrevet grundmelodien til sangen”, siger Lise Cabble om sangens tilblivelse og fortsætter: ”Så gik Thomas ind i sin studiebox og Julia og mig ping-pongede tekst. Jeg tror "how many times can we win and lose" var det første vi kom på, og vi fik hurtigt færden af et konflikt/krigstema. Indimellem lyttede vi til Thomas' produktion og kom med kritik og ideer, og det samme gjorde han på teksten. Vi havde også en ide om noget med nogle anderledes instrumenter og havde sækkepibe med på et tidspunkt. Det blev så senere til en penny whistle.[blokfløjte -red.]”


I Koda ønsker vi det danske bidrag - og sangskriverne bag - held og lykke!

Om sangskriverne:

Lise Cabble

Lise Cabble har en fortid som sanger og sangskriver i rockbandet Miss B. Haven. Derudover er hun en garvet Grand Prix-komponist, da hun med ’Only Teardrops’ har skrevet ikke mindre end 12 sange til konkurrencen, hvoraf tre har vundet. Udover dette års vindersang ’Only Teardrops’, har hun vundet med ’Fra Mols til Skagen’ i 1995 fremført af Aud Wilken og ’New Tomorrow’ i 2011 med A Friend in London. Sidstnævnte sange opnåede begge en femteplads i den internationale finale.

Julia Fabrin Jakobsen

Det er derimod første gang den 26-årige sangskriver Julia Fabrin Jakobsen har en sang med i melodi grand prix. Hun er dog en erfaren sangskriver der bl.a. har skrevet flere sange til Sanne Salomonsens seneste album ’Tiden Brænder’, ligesom hun har bidraget til sangeren Christophers album ’Colours’. For tiden er Julia også aktuel som sanger og sangskriver i duoen ’Shoes for Julia’ sammen med Søren Sko. Tidligere har Julia været en del af gruppen The Fireflies, der deltog i X Factor i 2010.

Thomas Stengaard

Thomas Stengaard startede sin musikkarriere i bandet The Benefits, som breakede i USA og senere hittede med singlen ’Seize the Day’. Derigennem har Thomas bl.a. opvarmet for stjerner som Whitney Houston, Kelly Clarkson og Rihanna. Herhjemme har Thomas Stengaard skrevet sange sammen med danske kunstnere som Erann DD og Sys Bjerre. Ligesom Julia, er det første gang Thomas har en sang med i det danske melodi grand prix.