Europas kunstnere er kommet et stor skridt nærmere et ophavsretdirektiv, der er tilpasset det 21. århundrede.

Et stort skridt nærmere
et nyt ophavsretsdirektiv

Årelange forhandlinger om nyt ophavsretsdirektiv er netop afsluttet. Nu mangler kun den endelige godkendelse i Europa-Parlamentet, før techgiganterne ikke længere kan dække sig ind bag en forældet lovgivning.

Forhandlingsteamet fra EU-Kommissionen, Europa-Parlamentet og Ministerrådet nåede i går aftes til enighed om ordlyden af et nyt direktiv for ophavsret. Det betyder et stort skridt nærmere den endelig godkendelse og Parlamentets afsluttende afstemning, som senest skal finde sted til april. 

Anders Lassen, direktør i Koda, udtaler:

”I går aftes endte lang tids forhandlinger om en vigtig lovtekst med et kompromis, som alle parter burde kunne leve med.  Det er meget, meget positivt og sender et klart signal om, at techindustriens free-ride på kreativt indhold ikke længere kan finde sted ved at dække sig ind bag en forældet lovgivning. Det er noget nær et politisk marathon, der er tilbagelagt her, og politikerne og embedsmænd fortjener stor ros for deres vedholdenhed og vilje til at sikre det lovgivningsmæssige grundlag for et velfungerende digitalt indre marked.”