Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

En succes for sangskriverne er født i København – lad den leve videre til Eurovision 2015

Mens Eurovision-showet har foldet sig ud på Refshaleøen, har sangskriverne bag dette års Eurovision skabtnye sange sammen med nogle af Danmarks bedste sangskrivere og producere. Det er første gang, at sangskriverne i Eurovision har fået mulighed for at arbejde sammen, og måske er næste års Eurovisionvindersang endda blevet skrevet her i København. Nu håber sangskriverne og de fire musikorganisationerbag initiativet, DPA, DJBFA, DMFF og Koda, at vinderlandet vil fortsætte initiativet i 2015.

Bag en Eurovision-sang gemmer der sig ofte op til 2-3 sangskrivere, hvis håndværk det ville være umuligt at undvære, når Europa mødes om at kåre den bedste sang. Men sangskriverne er der sjældent det store fokuspå, når Eurovision-showet ruller. Det fik en af sangskriverne bag sidste års vinder 'Only Teardrops', ThomasStengaard, til at tage initiativ til en sangskriver-camp under Eurovision 2014. Med de fire musikorganisationer DPA, DJBFA, DMFF og Koda blev idéen til virkelighed med It's all about Songwriting, som er den førstesangskriver-camp, der under den store sangkonkurrence har udnyttet det potentiale, der ligger i, at der erover 100 sangskrivere samlet i samme by på samme tidspunkt.

"Jeg synes, at det er oplagt med en sangskriver-camp som denne, når der nu er samlet en stor floksuperdygtige folk på samme sted. Som sangskriver er det vigtigt også at have et netværk uden for Danmark -og i Eurovision er der folk med fra lande, som man ellers ikke møder så tit - og det har også væretspændende for de udenlandske sangskrivere at få et afbræk fra alt glimmeret på Eurovison Island og få lidtjord under neglene med noget reel sangskrivning. Det er en rigtig god idé at sætte fokus på, at Eurovisionfaktisk er en sangskrivningskonkurrence, hvad mange ikke er klar over," udtaler Lise Cabble, sangskriver bag'Only Teardrops' og ambassadør for initiativet It's all about Songwriting sammen med Thomas Stengaard ogJulia Fabrin.

It's all about Songwriting – en tradition, der begyndte i København

Mens musikstudierne i København har summet af sangskrivning og liv - er der samtidig blevet netværket påtværs af landegrænser og udtrykt ønske om, at It's all about Songwriting også vil fortsætte i fremtiden:

"Jeg håber, at vi kan få dette initiativ til at fortsætte, så der også vil være et tilbud til sangskriverne underEurovision 2015. Som sangskriver arbejder du som selvstændig, og derfor er netværk helt afgørende. 'It's allabout Songwriting' styrker vores netværk og øger vores mulighed for at leve af at være sangskriver," udtalerden engelske sangskriver Ashley Hicklin, der deltog i It's all about Songwriting og som har skrevet denbelgiske Eurovision-sang i 2014.

Og John Ballard, der står bag den russiske vindersang håber også, at initiativet vil inspirere vinderne pålørdag, når de skal i gang med at planlægge Eurovision 2015: ”Min bedste dag under Eurovision i Københavnvar den dag, jeg skrev nye sange sammen med danske sangskrivere og mødte mine kollegaer her påsangskrivercampen.”

Baggrundsfakta

Koda, DPA - Danske Populær Autorer, DJBFA - Danske Jazz, Beat og Folkemusik Autorer og DMFF -Dansk Musikforlæggerforening er gået sammen om initiativet It's all about Songwriting, der har inviteretdanske og udenlandske sangskrivere til at co-write under Eurovisionugen i København.Ambassadører for ‘It's all about Songwriting’Lise Cabble, Julia Fabrin og Thomas Stengaard. De tre sangskrivere bag sidste års vinder ved Eurovision'Only Teardrops'. På sangskrivercampen har Eurovision-sangskrivere deltaget fra en række forskellige lande iEuropa, og blandt de danske sangskrivere er navne som Chief 1, Engelina, Thomas Stengaard og BryanRice.