Ekstra penge til dansk musik

En aftale med DR om brugen af musik i DR’s arkiver giver nu ekstra penge, der særligt kommer vores medlemmer til gode.

Sammen med andre aktører, herunder Copydan, har vi indgået en aftale med DR om brug af musik i DR’s arkiver, der samlet betegnes som DR Arkivguld. Det omhandler bl.a. ældre tv og radioproduktioner, der siden 2008 har været tilgængelige på DRs hjemmeside bl.a. på undersiden www.dr.dk/bonanza.

DR’s arkiver indeholder en stor andel dansk materiale, og den forestående udbetaling kommer derfor  særligt vores egne medlemmer til gode, hvilket vi ikke kan sige os fri for at være ekstra glade for på vores medlemmers vegne.

I første omgang udbetaler vi for årene 2008, 2009 og 2010. Og vi kan i denne omgang udbetale en pulje på over 4 mio. kr. alene til danske rettighedshavere. Den ekstra udbetaling bliver en del af den kommende september-udbetaling. Fremadrettet vil afregningen for brugen af musik i DR’s arkiver blive en fast del af de almindelige udbetalinger.

Seneste nyt

18. januar 2018
Fokus på fundraising og støtte – nyt år og nye muligheder
Et nyt år og dermed nye støttemuligheder. Sådan indledtes årets første medlemsarrangement med fokus på støtteordninger og fundraising. Til arrangementet fik de fremmødte svar på spørgsmål om fundraising og støtte, og samtidig gav digital strateg og musiker Maiken Ingvordsen indblik i, hvordan man tilrettelægger sin fundraising-strategi. Kristina Holgersen fra Statens Kunstfond samt Martin Stauning og Tobias Stenkjær fra Kodas Legatudvalg 2017 gav gode råd til ansøgningerne.

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.