Ekstra penge til dansk musik

En aftale med DR om brugen af musik i DR’s arkiver giver nu ekstra penge, der særligt kommer vores medlemmer til gode.

Sammen med andre aktører, herunder Copydan, har vi indgået en aftale med DR om brug af musik i DR’s arkiver, der samlet betegnes som DR Arkivguld. Det omhandler bl.a. ældre tv og radioproduktioner, der siden 2008 har været tilgængelige på DRs hjemmeside bl.a. på undersiden www.dr.dk/bonanza.

DR’s arkiver indeholder en stor andel dansk materiale, og den forestående udbetaling kommer derfor  særligt vores egne medlemmer til gode, hvilket vi ikke kan sige os fri for at være ekstra glade for på vores medlemmers vegne.

I første omgang udbetaler vi for årene 2008, 2009 og 2010. Og vi kan i denne omgang udbetale en pulje på over 4 mio. kr. alene til danske rettighedshavere. Den ekstra udbetaling bliver en del af den kommende september-udbetaling. Fremadrettet vil afregningen for brugen af musik i DR’s arkiver blive en fast del af de almindelige udbetalinger.

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.