Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
I dag offentliggøres årets Koda-hitliste, som udgøres af de mest indtjenende musiknumre i 2018.

De mest indtjenende
musiknumre i 2018

Årets Koda-hitliste, som udgør top 10 over de mest indtjenende musiknumre i 2018, viser, at digitale streams spiller en stadig større og mere betydelig rolle i en sangs samlede indtjening. Radioafspilninger er dog stadig den største indtjeningskilde.

For ikke mere end fem år siden skulle en musikskabers værk primært spilles i radioen, hvis man skulle have forhåbninger om at tjene gode penge på sin sang. I dag behøver sangens økonomiske skæbne ikke udelukkende at blive afgjort af radioværterne, hvis den også har gode streamingtal.

”Der har længe været en fortælling om, at streaming var umuligt at tjene penge på. Det er ikke længere tilfældet. Når vi ser på vores oversigt over de mest indtjenende danske musiknumre fra 2018, er tendensen, at streaming er blevet en af de primære indtjeningsområder for et par af sangene. Det viser, at det er muligt i nutidens musikøkonomi at tjene penge på sine sange uden at have radiokanalerne med,” siger direktør i Koda, Anders Lassen.

 

Tendensen er, at streaming er blevet en af de primære indtjeningsområder - Anders Lassen

 

Ser man på de resterende musiknumre, er den generelle tendens dog, at en sang skal være slået bredt igennem på flere platforme for at opnå en plads på listen. De fleste af sangene har således stor økonomisk succes på både public service-kanalerne, de kommercielle radiokanaler og på streamingområdet.

Hugo Helmig overhaler de garvede hitmagere

Et kig ned over listen afslører, at den næsten udelukkende består af en række garvede hitmagere som Nik & Jay, Rasmus Seebach og Mads Langer. Artister, der alle har domineret de danske hitlister i flere år, og det er derfor en stor overraskelse, at det er en debutant, som indtager førstepladsen.

”Alle hitmagerne er erfarne og har huseret hitlisterne i årevis. Bortset fra én, nemlig debutanten Hugo Helmig og sangen ’Please Don’t Lie’, der oven i købet har indtaget førstepladsen som den mest indtjenende sang i 2018. Det er usædvanligt at se sådan en bedrift. Faktisk er det formentligt første gang i Kodas historie, at vi oplever en debutsingle tage sådan et spring, ” udtaler Anders Lassen.

 

Det er usædvanligt at se sådan en bedrift - Anders Lassen

 

Listen udkommer i forbindelse med Kodas årsberetning, som i år viser, at Koda for anden gang i historien omsatte for mere end en milliard kroner. I alt var indtægten på 1.015 millioner kroner, hvilket vil sende mere end 900 millioner kroner til fordeling blandt rettighedshaverne i ind- og udland.

 

 

FAKTA

De tre musiknumre med den største streamingindtægt

  1. Rica: 42 procent af indtægten
  2. 2017: 34 procent af indtægten
  3. Solo Dance: 31 procent af indtægten

De tre største indtægtsområder for hele top 10

  1. Kommercielle radiokanaler: 33 procent af indtægten
  2. Online: 23 procent af indtægten
  3. Public service-radiokanalerne: 16 procent af indtægten