De kendtes sangfavoritter

20 hjemlige musikfolk har valgt deres danske yndlingskunstnere og favoritsange i forbindelse med Spil Dansk Dagen. Kim Larsen/Gasolin' og sangen ”Dansevise” triumferer.

Torsdag den 31. oktober er det tid til at fejre Spil Dansk Dagen, som med årene har udviklet sig til Danmarks største musikbegivenhed.
Spil Dansk Dagen har i den forbindelse bedt 20 kendte musikfolk om at give deres bud på de 10 bedste danske sange nogensinde. Listerne er leveret af så vidt forskellige kunstnere som Shaka Loveless, Anders Bønløkke (Alphabeat), Lars Lilholt, Signe Svendsen, Yepha, Søren Sko og Geolo G fra Malk de Koijn.

Derudaf Forever

En gennemgang af listerne og de valgte sange viser, at Kim Larsen/Gasolin' ikke bare er en folkelig favorit. Han/bandet er også musikfolkets mest populære sangskaber. På de 20 lister indgår der ikke mindre end 13 sange med Larsen/Gasolin'!
Men der er til gengæld delte meninger om, hvilket nummer, der er det bedste. To peger på den romantiske evergreen ”Kvinde min”. Fire andre har Gas-guld som ”Langebro” og ”Kloden drejer stille rundt” som favorit. Og blandt de andre bud er Kim-klassikere som ”Om lidt” og ”Jutlandia”.
Andenpladsen på listen over de mest populære musikskabere går til C.V. Jørgensen, og den eminente danske rockpoet følges pointmæssigt lige i haserne af Anne Linnet. Fjerdepladsen indtages af komponist Carl Nielsen, som bl.a. har skrevet musik til børnesangen ”Solen er så rød, mor” og den socialt indignerede ”Jens Vejmand”. Femtepladsen går til TV-2, og på sjettepladsen er der glimmer fra den gamle danske sangskat: Otto Francker/Sejr Volmer-Sørensen skrev "Dansevise", som Grethe Ingmann sang til tops ved Eurovision i 1963, og den gamle træffer er så slidstærk, at fem musikfolk har sat den på deres top 10-lister. Francker/Sørensen må dog dele sjettepladsen med et umage par - nemlig punk-pionererne i Sort Sol/Sods.

Melodisk mirakel

Fordi så mange af de 20 musikfolk specifikt lister ”Dansevise”, indtager sangen førstepladsen på listen over de mest populære numre.
Her følges den af Anne Linnets lystne "Glor på vinduer" – der handler om noget ganske andet end shopping – og på tredjepladsen kan to retro-navne
deles om værdigheden: Rugsted & Kreutzfeldts melodiske mirakel "Jeg ved det godt" og Skousen & Ingemanns hippie-visionære "Herfra hvor vi står".


TOP 5
Danske musikfolks fem favorit-musikskabere:

1. Kim Larsen/Gasolin'
2. C.V. Jørgensen
3. Anne Linnet
4. Carl Nielsen
5. TV-2


TOP 3-SANGE
Musikfolks tre sang-favoritter.

1. "Dansevise" (Otto Francker/Sejr Volmer-Sørensen)
2. "Glor på vinduer" (Anne Linnet)
3. "Jeg ved det godt" (Rugsted & Kreutzfeldt) og "Herfra hvor vi står" (Skousen & Ingemann) (stemmelighed)

Følgende navne har bidraget med top 10-lister til Spil Dansk Dagens initiativ:
Søren Sko, Benjamin Koppel, MØ, Anne Dorte Michelsen, Lise Cabble, Anders Bønløkke (Alphabeat), Sigurd Barrett, Ankerstjerne, Poul Martin Bonde (talsmand for Smukfest), Geolo G (Malk de Koijn), Marcus Winther-John, Chris Minh Doky, Signe Svendsen, Caroline Henderson, Shaka Loveless, Per Vers, Basix, Lars Lilholt, Yepha og Maria Bramsen.

Samtlige lister leveret til Spil Dansk Dagen kan ses herForslag til tekst til et foto af Kim Larsen/Gasolin: Masser af succes: Kim Larsen/Gasolin' er ikke kun en evig publikumstræffer. Bandet/Larsen er også musikernes favorit, viser en undersøgelse lavet af Spil Dansk Dagen.

Fakta om Spil Dansk Dagen

* Spil Dansk Dagen er årets store festdag for dansk musik, og i år foregår det torsdag den 31. oktober. På grund af massivt vokseværk er der i år arrangementer i hele uge 44.
* Der sker noget overalt i landet: på skoler, spillesteder, virksomheder, sygehuse, biblioteker, kirker, forsamlingshuse m.m.
* Det er ikke en forudsætning, at der synges på dansk eller at musikerne er danskere – blot at der er tale om musik skabt af danske komponister eller sangskrivere.
* Kunstnere og arrangører er en blanding af professionelle, amatører, frivillige og lokale ildsjæle.
* Koda tog i 2001 initiativ til begivenheden for at støtte op om dansk musik i al sin bredde og mangfoldighed.
* 35 af de største danske musik- og kulturorganisationer bakker op.
* I 2013 er der samarbejde med 28 Spil Dansk Kommuner over hele landet.
* Mere om Spil Dansk Dagen, bl.a. de nyeste arrangementer:
www.spildansk.dk
* Download gratis pressefotos her: http://www.spildansk.dk/presse/billeder


Kontakt:
Yderligere oplysninger, kontakt:

Ricco Victor, leder af Spil Dansk Dagen. Direkte nummer: +45 33 30 64 45, mail: rvi@koda.dk, webside: www.spildansk.dk. Landemærket 23-25, Postboks 2154, 1016 København K. Telefon: +45 33 30 63 00

Journalist Anders Houmøller Thomsen, kommunikation, Spil Dansk Dagen, mobil-tlf: +45 26 44 97 50, mail: anders.houmoeller@net.telenor.dk

Seneste nyt

18. januar 2018
Fokus på fundraising og støtte – nyt år og nye muligheder
Et nyt år og dermed nye støttemuligheder. Sådan indledtes årets første medlemsarrangement med fokus på støtteordninger og fundraising. Til arrangementet fik de fremmødte svar på spørgsmål om fundraising og støtte, og samtidig gav digital strateg og musiker Maiken Ingvordsen indblik i, hvordan man tilrettelægger sin fundraising-strategi. Kristina Holgersen fra Statens Kunstfond samt Martin Stauning og Tobias Stenkjær fra Kodas Legatudvalg 2017 gav gode råd til ansøgningerne.

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.