Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

De kendtes sangfavoritter

20 hjemlige musikfolk har valgt deres danske yndlingskunstnere og favoritsange i forbindelse med Spil Dansk Dagen. Kim Larsen/Gasolin' og sangen ”Dansevise” triumferer.

Torsdag den 31. oktober er det tid til at fejre Spil Dansk Dagen, som med årene har udviklet sig til Danmarks største musikbegivenhed.
Spil Dansk Dagen har i den forbindelse bedt 20 kendte musikfolk om at give deres bud på de 10 bedste danske sange nogensinde. Listerne er leveret af så vidt forskellige kunstnere som Shaka Loveless, Anders Bønløkke (Alphabeat), Lars Lilholt, Signe Svendsen, Yepha, Søren Sko og Geolo G fra Malk de Koijn.

Derudaf Forever

En gennemgang af listerne og de valgte sange viser, at Kim Larsen/Gasolin' ikke bare er en folkelig favorit. Han/bandet er også musikfolkets mest populære sangskaber. På de 20 lister indgår der ikke mindre end 13 sange med Larsen/Gasolin'!
Men der er til gengæld delte meninger om, hvilket nummer, der er det bedste. To peger på den romantiske evergreen ”Kvinde min”. Fire andre har Gas-guld som ”Langebro” og ”Kloden drejer stille rundt” som favorit. Og blandt de andre bud er Kim-klassikere som ”Om lidt” og ”Jutlandia”.
Andenpladsen på listen over de mest populære musikskabere går til C.V. Jørgensen, og den eminente danske rockpoet følges pointmæssigt lige i haserne af Anne Linnet. Fjerdepladsen indtages af komponist Carl Nielsen, som bl.a. har skrevet musik til børnesangen ”Solen er så rød, mor” og den socialt indignerede ”Jens Vejmand”. Femtepladsen går til TV-2, og på sjettepladsen er der glimmer fra den gamle danske sangskat: Otto Francker/Sejr Volmer-Sørensen skrev "Dansevise", som Grethe Ingmann sang til tops ved Eurovision i 1963, og den gamle træffer er så slidstærk, at fem musikfolk har sat den på deres top 10-lister. Francker/Sørensen må dog dele sjettepladsen med et umage par - nemlig punk-pionererne i Sort Sol/Sods.

Melodisk mirakel

Fordi så mange af de 20 musikfolk specifikt lister ”Dansevise”, indtager sangen førstepladsen på listen over de mest populære numre.
Her følges den af Anne Linnets lystne "Glor på vinduer" – der handler om noget ganske andet end shopping – og på tredjepladsen kan to retro-navne
deles om værdigheden: Rugsted & Kreutzfeldts melodiske mirakel "Jeg ved det godt" og Skousen & Ingemanns hippie-visionære "Herfra hvor vi står".


TOP 5
Danske musikfolks fem favorit-musikskabere:

1. Kim Larsen/Gasolin'
2. C.V. Jørgensen
3. Anne Linnet
4. Carl Nielsen
5. TV-2


TOP 3-SANGE
Musikfolks tre sang-favoritter.

1. "Dansevise" (Otto Francker/Sejr Volmer-Sørensen)
2. "Glor på vinduer" (Anne Linnet)
3. "Jeg ved det godt" (Rugsted & Kreutzfeldt) og "Herfra hvor vi står" (Skousen & Ingemann) (stemmelighed)

Følgende navne har bidraget med top 10-lister til Spil Dansk Dagens initiativ:
Søren Sko, Benjamin Koppel, MØ, Anne Dorte Michelsen, Lise Cabble, Anders Bønløkke (Alphabeat), Sigurd Barrett, Ankerstjerne, Poul Martin Bonde (talsmand for Smukfest), Geolo G (Malk de Koijn), Marcus Winther-John, Chris Minh Doky, Signe Svendsen, Caroline Henderson, Shaka Loveless, Per Vers, Basix, Lars Lilholt, Yepha og Maria Bramsen.

Samtlige lister leveret til Spil Dansk Dagen kan ses herForslag til tekst til et foto af Kim Larsen/Gasolin: Masser af succes: Kim Larsen/Gasolin' er ikke kun en evig publikumstræffer. Bandet/Larsen er også musikernes favorit, viser en undersøgelse lavet af Spil Dansk Dagen.

Fakta om Spil Dansk Dagen

* Spil Dansk Dagen er årets store festdag for dansk musik, og i år foregår det torsdag den 31. oktober. På grund af massivt vokseværk er der i år arrangementer i hele uge 44.
* Der sker noget overalt i landet: på skoler, spillesteder, virksomheder, sygehuse, biblioteker, kirker, forsamlingshuse m.m.
* Det er ikke en forudsætning, at der synges på dansk eller at musikerne er danskere – blot at der er tale om musik skabt af danske komponister eller sangskrivere.
* Kunstnere og arrangører er en blanding af professionelle, amatører, frivillige og lokale ildsjæle.
* Koda tog i 2001 initiativ til begivenheden for at støtte op om dansk musik i al sin bredde og mangfoldighed.
* 35 af de største danske musik- og kulturorganisationer bakker op.
* I 2013 er der samarbejde med 28 Spil Dansk Kommuner over hele landet.
* Mere om Spil Dansk Dagen, bl.a. de nyeste arrangementer:
www.spildansk.dk
* Download gratis pressefotos her: http://www.spildansk.dk/presse/billeder


Kontakt:
Yderligere oplysninger, kontakt:

Ricco Victor, leder af Spil Dansk Dagen. Direkte nummer: +45 33 30 64 45, mail: [email protected], webside: www.spildansk.dk. Landemærket 23-25, Postboks 2154, 1016 København K. Telefon: +45 33 30 63 00

Journalist Anders Houmøller Thomsen, kommunikation, Spil Dansk Dagen, mobil-tlf: +45 26 44 97 50, mail: [email protected]