Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Ankerstjerne, Rasmus og Nicolai Seebach vinder Kodaprisen til Danish Music Awards 2014. Foto: Per Strange

Brødrene Seebach og Ankerstjerne vinder Kodaprisen – Årets Danske Sangskriver

Tilsammen har deres musik høstet mere end 100 guld og platin-certifikater. De er gået hjem med priser fra et væld af danske awardshows og har været på Kodas lister over mest spillede danske komponister flere år i træk. Og som succestrio har de tre herrer i den grad bevist deres værd med kæmpehits som "Millionær", "1000 år"og den prisvindende "Mer' end kærlighed". Nu har de gjort det igen. Deres sang "Ingen kan love dig i morgen" har vundet Kodaprisen - Årets Danske Sangskriver ved Danish Music Awards 2014.

For to år siden kunne brødrene Seebach og Ankerstjerne gå hjem fra Forum med Kodaprisen - Årets Danske Sangskriver i hus for deres sang "Mer' end kærlighed". Og succestrioen deles endnu en gang om den prestigefyldte pris til Danish Music Awards 2014. Indtil i aften har kun Michael Simpson og Steffen Brandt kunne bryste sig af at have vundet sangskriverprisen gentagne gange. Nu er Rasmus og Nicolai Seebach og Ankerstjerne også en del af den eksklusive klub.

"For os er det først og fremmest sangene, det hele handler om. Alt det andet udenom er også meget sjovt, men det er sangene, der står tilbage, og det er dem, vi vil have ud og leve. Derfor er det klart, at Sangskriverprisen er helt speciel", fortalte en forventningsfuld trio allerede inden aftenens show.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Ankerstjerne mest spillede danske komponist

I dagens anledning har Koda kigget dybt i maskinrummet og offentliggør nu en liste over de mest spillede danske komponister i 2013. Og en af aftenens vindere af Kodaprisen – Årets Danske Sangskriver topper listen. Ankerstjerne er en gammel kending på Kodas lister over de mest spillede komponister, men det er første gang den populære herre indtager førstepladsen. Udover samarbejdet med Seebach-brødrene har Ankerstjerne både udgivet musik i eget navn og arbejdet sammen med navne som Nick og Jay og Burhan G.

Også Rasmus Seebach er på Kodas seneste top-10 over de mest spillede danske komponister, så Seebach og Ankerstjerne er både prisvindende sangskrivere og nogle af de mest spillede komponister, vi har herhjemme for tiden.

Læs også: Stor glæde blandt de nominerede til Kodaprisen

D-A-D får Æresprisen til DMA 2014

Gennem 30 år har D-A-D spillet sig ind i hjerterne og sangrepertoiret hos den brede danske befolkning med gedigen, energisk rock 'n' roll og garanti for et festfyrværkeri, når de indtager scenerne rundt om i landet. DMA-akademiets begundelse for at hædre D-A-D med Æresprisen lyder således:

”Som samfund bliver vi inspireret af dygtige mennesker med store ambitioner. Også inden for musikken. Modtagerne af årets Ærespris har altid turde at plante et flag, hvor ingen andre har gjort det. Både med deres sange, med deres sound og med deres sceneshow. Og derfor har de gennem 30 år vadet i respekt på tværs af generationer. Det er mørkt udenfor, men det her band fortsætter med at lyse Danmark op. Selvfølgelig går Danish Music Awards Ærespris 2014 til D-A-D.”

Læs også: D-A-D modtager DMA's Ærespris