Arrangement i Århus: To stream or not to stream..?

Det er det store spørgsmål, som Promus nu forsøger at give nogle svar på, når de onsdag d. 18. april afholder stor debat om streaming som fremtidens musikdistribution, med deltagelse af en lang række brancheaktører – deriblandt vores kommercielle direktør Trine Nielsen.

Ja, det er måske en lidt plat omskrivning af Shakespeares eksistentielle dilemma. Men for mange musikere og musikaktører er den version nok alligevel meget relevant i tiden.
 
For som udviklingen indenfor området buldrer frem herhjemme i øjeblikket med tjenester som Wimp, Rara, Spotify og senest Rdio, og en række nye på vej, er vi i gang med (endnu) et storstillet paradigmeskifte indenfor musikbranchen, der byder på både udfordringer og muligheder – og en hulens masse spørgsmål; Hvordan fungerer det, hvordan kan jeg udnytte det bedst i karrieren, hvordan med indtjeningsmulighederne fremover – er det virkeligt rigtigt, at man skal ha’ over 4 millioner streams for at tjene en minimumsløn, og – nok så væsentligt – bliver streaming den service, der endegyldigt stopper pirateriet?
 
Disse spørgsmål vil vi sammen med Promus forsøge at få besvaret ved arrangementet som samler en række brancheaktører og inviterer til en – forhåbentlig - livlig debat.
 
Blandt deltagerne i panelet kan nævnes vores kommercielle direktør Trine Nielsen, Morten Hjort (Copenhagen Records/Universal), Lasse Lindholm (IFPI), Robert Borges (GAFFA), Mads Vraa (Good Tape Records) samt repræsentanter fra streamingtjenesterne og artist/management-siden. Debatten styres med hård og kyndig hånd af Carsten Ortmann, kulturjournalist/DR2-Kulturguiden.
 
”To Stream Or Not To Stream”-debatten er henvendt til alle interesserede aktører i musikbranchen; labels, managements, publisher, selvudgivere (DIY’s), musikere – og selvfølgelig interesserede musikelskere.
 
Debatten finder sted i Promus, Vester Allé 15 – 8000 Aarhus C - onsdag d. 18. april fra 13:00 – 17:00.

Læs mere på Promus' hjemmeside
 
For yderligere, kontakt: Jesper Mardahl – jesper@promus.dk – tlf. 20 21 20 19

Seneste nyt

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.

16. januar 2018
Danmark blomstrer på Eurosonic Noorderslag 2018
I denne uge drager den internationale musikbranche til Holland for at deltage i den største festival dedikeret til ny europæisk rytmisk musik, Eurosonic Noorderslag. Festivalen sætter i år fokus på Danmark og danske kunstnere. Hele 22 danske navne er i år på plakaten, når festivalen afholdes i den hollandske by Groningen fra den 17. – 20. januar.