46 mio. kroner til Kodas medlemmer

Fire gange om året udbetaler Koda penge til musikkens skabere for brug af deres musik i ind- og udland. I december videregiver Koda i alt 109 mio. kroner til udenlandske og danske komponister, hvoraf 46 mio. går direkte til Kodas medlemmer.

Mens året lakker mod enden, er det blevet tid til årets sidste udbetaling fra Koda. I denne udbetaling får Kodas medlemmer betaling for musik spillet i bl.a. radio, tv og online. Der bliver endvidere udbetalt for film i biografer for hele 2014, og for dansk musik spillet i udlandet i 2014 og begyndelsen af 2015 samt andre udbetalingsområder. 

  • Er du Koda-medlem? Se din udbetaling på Mit Koda

I alt kan 7.617 danske Koda-medlemmer se frem til at få del i de i alt 46.295.209 kroner, som skal udbetales til vores medlemmer. Hertil kommer en række udbetalinger til bl.a. udenlandske musikskabere, så Koda samlet set udbetaler 109 mio. kroner i løbet af december. 

  • Læs mere om udbetalingen her og se, hvilke områder der afregnes for i denne omgang. 
Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.