1.995.500 kr. til medlemmernes projekter

122 kunstnere fik torsdag tildelt 1.995.500 kr. i støtte, da Koda uddelte de kulturelle midler for 2014. De kulturelle midler hjælper medlemmerne med at finansiere indspilning og udgivelse, rejser, studier og koncerter.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

I år fik 122 ud af de 395 ansøgere en økonomisk hjælpende hånd på mellem 4.500 og 35.000 kr. til at kunne gennemføre deres projekter.

Hvert år sender Koda 10 % af nettoindtægten videre som støtte til medlemmernes musikalske virke. Midlerne kan søges af alle Koda-medlemmer, der ikke samtidig er medlem af en af komponistforeningerne. 

Se listen over dem, der har fået de kulturelle midler her.

En af dem, der har modtaget støtte er Tue Schmidt Rasmussen og hans band LISERSTILLE. For dem betyder støtten, at de kan koncentrere sig 100 procent om musikken:

"For LISERSTILLE betyder støtten fra Kodas kulturelle midler, at vi har mulighed for at udleve vores tårnhøje ambition om, at der aldrig må være kompromiser mellem vores musikalske vision og dét, der i sidste ende når folks ører. Vi er netop nu i studiet og kan fokusere på at diskutere vores MUSIK – og ikke den finansielle ruin, der altid truer alternative bands", forklarer Tue, der er guitarist i bandet.

Læs mere om de kulturelle midler.

Næste gang der kan søges om støtte hos Koda er d. 4. februar 2015, hvor der er ansøgningsfrist til Kodas kollektive båndmidler.

Seneste nyt

18. januar 2018
Fokus på fundraising og støtte – nyt år og nye muligheder
Et nyt år og dermed nye støttemuligheder. Sådan indledtes årets første medlemsarrangement med fokus på støtteordninger og fundraising. Til arrangementet fik de fremmødte svar på spørgsmål om fundraising og støtte, og samtidig gav digital strateg og musiker Maiken Ingvordsen indblik i, hvordan man tilrettelægger sin fundraising-strategi. Kristina Holgersen fra Statens Kunstfond samt Martin Stauning og Tobias Stenkjær fra Kodas Legatudvalg 2017 gav gode råd til ansøgningerne.

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.