Jacob Morild

Tekstforfatter, satiriker o.m.a.

Jeg har siddet i Kodas Bestyrelse siden 2008 og dermed gennem en af de mest turbulente og begivenhedsrige perioder i Kodas histories nyere tid. Digitaliseringen og bredbåndshastighedens stigning i styrke har vendt fuldstændig op og ned på brugen af musik og betalingen for samme;
Implementeringen af E.U.Direktivet og de nye lovkrav generelt fra E.U. gør at Koda ikke længere kan regne med, at arbejde på monopol-lignende vilkår; Og så fik Koda i 2010 for første gang i 25 år en ny direktør og dermed en ny retning og en skærpet profil.
Dette arbejde har været uhyre komplekst og der er ikke – og har aldrig været – nogle nemme konklusioner og løsninger, men mit eget mål har hele tiden været, at kæmpe for – vel at mærke ikke kun danske tekstforfattere og komponister, men i lisså høj grad for hele verdens; for det er dem, man repræsenterer, som medlem af Kodas Bestyrelse: Samtlige autorer i hele verden, hvis værker bliver brugt herhjemme – og som alle har krav på en fair og rimelig afregning for brugen af deres værker.
Heri ligger det globalt kollektive – og det er det, jeg gerne vil kæmpe videre for og arbejde med i Kodas Bestyrelse.