Harald Viuff

Vi har brug for at stå sammen internationalt som modvægt til de store streaming tjenester, vi må og skal have en solid europæisk stemme, det er jo ikke fordi pengene ikke er der, de kommer bare ikke komponisterne til gode.

Denne styrke skal vi samtidig bruge til at hjælpe trængte kollegaer rundt i verden med at få styrket deres rettigheder og indtjening.

Det gør vi langt fra godt nok i dag.

Jeg er overbevist om at stort set alle mennesker er hæderlige og derfor gerne vil betale en rimelig pris for andres arbejde, men det er vigtigt at det er gennemskueligt hvad pengene går til og nemt at udføre betalingen, vi mangler en "Digital samvittighed" og en "Videregivelses tarif".

Ingen af delene har vi i dag.

Det er ikke igennem blade og aviser vi skaber dialog med vores primære brugere, det er sociale medier, YouTube og spil, vi bliver nød til at "snakke" sproget hvis vi vil samtale.

Mit bidrag vil være 30 års erfaring med organisering, projektledelse og virke i det kunstneriske landskab, jeg har arbejdet med elektronisk musik siden slut 80'erne, medstifter af Komponent (scene for elektronisk musik 1999(Lab)), medstifter og aktivt medlem af illutron (kunstner kooperativ), blev i 2008 Cand.Mus. i elektronisk musik og projektledelse fra Esbjerg musikkonservatorie.