Frode Andersen

Frode Andersen (f. 1970)

Jeg er fra Norge, uddannet ved Det kongelige danske musikkonservatorium som accordeonist.

Lige siden min debut i 1997 har jeg været freelance musiker, og efter hånden også arrangør og komponist indenfor mange genrer – partiturmusik, teatermusik, elektronisk musik, folke og verdensmusik. Sideløbende har jeg også været aktiv bag scenen, som initiativtager, leder, producent og administrativ medarbejder af en lang række festivaler og ensembler.

Jeg har masser af bestyrelse- og ledelseserfaring, bl.a som leder af Esbjerg Ensemble 2006-2010, og som medlem af Statens Kunstfonds Tonekunstudvalg 2010-2013. For tiden er jeg producent for KLANG, Københavns avantgarde musik festival og projekt manager for barokensemblet Concerto Copenhagen. Jeg er ikke medlem af nogle af komponistforeningerne, og stiller derfor til valg som tilsluttet medlem.

For mig, som for mange andre freelance musikere, er Koda blot en indtægtskilde blandt mange andre. Men i det samlede musikkulturelle landskab er Koda er af de vigtigste institutioner musiklivet har, og som vi sammen må gøre hvad vi kan for at værne om og udvikle. Jeg vil gerne stille min brede fundering i musiklivet, min erfaring med mange forskellige genrer, og forståelse af musiklivet både på og bag scenen, til rådighed som medlem af Kodas bestyrelse.