Benjamin Koppel

Mit navn er Benjamin Koppel. Jeg har levet af musikken siden jeg blev 18 år, både som komponist og solist. Jeg har komponeret størstedelen af al musik til de knap 50 CD'er, jeg har udgivet som solist. Og herudover skrevet musik til en række andre solister (bla. Alberte Winding, Marie Carmen Koppel og mange flere samt en lang række klassiske solister og ensembler) samt teater, TV, firmaer, mv.

Jeg stiller op til bestyrelsen i Koda fordi jeg mener, at jeg har noget at bidrage med. Jeg har tidligere siddet i bestyrelsen i DJBFA i fem år (samt varetaget bestyrelsesposter i bla. DUP - de uafhængige pladeproducenter -, JazzDanmark, mv.) og har altid set det som et af de væsentligste kulturpolitiske områder fortsat at kæmpe for ophavsretten, herunder insistere på en klar sondring mellem copyright og ophavsret samt i en for komponister broget samtid at forbedre vilkårene for den skabende kunst. Ikke mindst i den digitale sfære at blive ved med at påvise at komponister er en nødvendig ressource, der må og skal have mulighed for at blive aflønnet for deres kunstneriske frembringelser.

Desuden ligger der stadig en kamp for vedblivende at tilgodese også de smalle genrer og eksempelvis langsomtproducerende komponister som partiturkomponister. Og så vil det også i de kommende år være afgørende på den politiske scene fortsat at forklare, at komponister er første led i en lang kulturfødekæde, der skaber glæde, bygger broer mellem mennesker og også skaber øget økonomisk omsætning.

For musik skal spilles, lyttes, afspilles, anvendes, kommunikeres - og det hele starter hos komponisten.