Cookiepolitik

Når du besøger Kodas websites, sætter vi statistik-cookies, som vi bruger til at tilpasse og forbedre vores indhold på websitet. Nedenfor har vi uddybet, hvordan vi bruger cookies, deres formål, hvilke tredjeparter der har adgang til dem, samt hvordan du giver samtykke, afslår statistikcookies eller trækker dit samtykke tilbage.

Om Cookies

Cookies bruges af stort set alle websites, og er i mange tilfælde en forudsætning for, at et website fungerer. Cookies er en lille tekstfil, som et website kan gemme på din computer, mobil eller andet IT-udstyr med det formål at genkende enheden, huske indstillinger og udføre statistik på hvilke sider og funktioner som besøges. Cookies kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, eller hvor du bor. De er i sig selv ufarlige og kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.

Man skelner mellem førstepart-cookies og tredjepart-cookies. Førstepart-cookies er de cookies som gemmes af det website, du besøger - altså Kodas website i dette tilfælde. Tredjepart-cookies er cookies som gemmes af en tredjepart, som fx kan være et analyseprogram til at samle statistik.

Formål

I Koda bruger vi cookies med det formål at indsamle information om brugen af Kodas website. Det er blandt andet information om hvilke sider, som bliver besøgt, hvor længe og hvor ofte de besøges, hvilke geografiske områder brugerne er fra, samt hvilke enheder brugerne benytter. Denne information bruger vi til at udvikle vores website, så vi kan forbedre brugeroplevelsen. Oplysningerne i statistikken er anonyme og bliver ikke koblet til den enkelte bruger.

Tredjepart-cookies

Til at analysere vores brugeres adfærd på websitet benytter vi Google Analytics. Vi bruger udelukkende informationen til statistik, men da Google Analytics er placeret hos Google, er der tale om tredjeparts-cookies og vores statistikdata sendes dermed til Google Analytics.

På Kodas website ligger en række videoer, som er indlejret fra vores videoleverandører Videotool og Vimeo. Ligesom Koda, samler de statistik-cookies for at kunne forbedre deres services. Når brugerne afspiller videoer på Kodas hjemmeside, vil der derfor gemmes statistik-cookies af Videotool og Vimeo.

Samtykke

Første gang du besøger Kodas website, ser du et banner, som informerer om, at vi bruger cookies til statistik. Hvis du klikker ”OK”, sættes der statistik-cookies på din enhed og banneret forsvinder.

Hvis du klikker nej, sættes der ingen statistik-cookies. Vi sætter dog en cookie til at huske dit nej, så du ikke skal sige nej igen, hver gang du åbner en ny side. Du skal være opmærksom på, at der vil være nogle funktioner på websitet, som ikke vil fungere - blandt andet afspilning af videoer.

Hvis du en gang har klikket OK, men ønsker at trække dit samtykke tilbage, kan du altid gøre det ved at slette dine cookies i browseren og klikke ”nej” næste gang, du besøger Kodas websites. Alle browsere tillader, at du sletter dine cookies. Hvordan du gør det afhænger af hvilken browser, du bruger.       

Du kan desuden vælge at afvise alle cookies ved at ændre indstillingerne i din browser. Hvor du finder disse indstillinger afhænger igen af, hvilken browser du bruger. Du skal dog være opmærksom på, at et generelt nej til cookies vil betyde, at der er mange funktioner på websitet, som du ikke kan bruge, fordi de forudsætter, at websitet kan huske dine valg.

Funktionsvarighed

Det er forskelligt, hvor længe en cookie fungerer. Man skelner mellem to typer af cookies: Sessionscookies og permanente cookies. Sessioncookies er cookies, som slettes automatisk, når du lukker browseren. Permanente cookies gemmes på din computer/telefon/tablet i en periode indtil de udløber. De permanente cookies kan blive fornyet når du besøger hjemmesiden.

I nedenstående tabel kan du se typen og funktionsvarigheden af de cookies, som bruges på Kodas websites.

 

Navn

Formål

Type

Varighed

ASP.NET_SessionId

Teknisk cookie

1. parts

Session

ConsentToCookie = true

Teknisk cookie

1. parts

2 år

ConsentToCookie = false

Teknisk cookie

1. parts

2 uger

SelvbetjeningAuthCookie

Teknisk cookie

1. parts

Session

ClosedChatbot

Teknisk cookie

1. parts

1 uge

yourAuthCookie

Teknisk cookie

1. parts

Session

token

Teknisk cookie

1. parts

Session

nmp-token

Teknisk cookie

1. parts

Session

Culture

Teknisk cookie

1. parts

Session

UMB_UPDCHK / UMB_UPDCHK

Teknisk cookie

1. parts

1 uge

UMB_UCONTEXT

Teknisk cookie

1. parts

5 min

XSRF-TOKEN

Teknisk cookie

1. parts

Session

XSRF-V

Teknisk cookie

1. parts

Session

_ga

Statistikcookie

3. parts

2 år

_gat

Statistikcookie

3. parts

1 minut

_gid

Statistikcookie

3. parts

1 dag

_utma

Statistikcookie

3. parts

2 år

_utmb

Statistikcookie

3. parts

30 min

_utmc

Statistikcookie

3. parts

Session

_utmz

Statistikcookie

3. parts

2 år

_utmt

Statistikcookie

3. parts

10 min

 

Hvis du har spørgsmål til Kodas brug af cookies, er du altid velkommen til at kontakte os på info@koda.dk

 

Personoplysninger 

Generelt

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker for eksempel ved almindelig tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger eller abonnent, øvrig brug af services eller foretager køb via websitet.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på. I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login eller ved køb.

Kodas har ret til behandlingen af dine personoplysninger ifølge artikel 6, stk. 1, a) i persondataforordningen.

Sikkerhed

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen. 

Formål

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Periode for opbevaring

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår Koda sletter informationerne.

Videregivelse af oplysninger

Data om din brug af websitet som for eksempel geografisk placering med videre videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til at optimere indholdet på websitet. 

Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål. Dog benytter Koda Google Analytics, som opsamler data om hvilke sider der bliver besøgt, hvor længe brugeren er på sitet og hvilken browser, der bliver brugt. Hvis brugeren har en Google konto, kan Google i princippet også spore, hvem brugeren er. De opsamlede data bruges ifølge Googles egne retningslinjer til statistiske formål, men også til at målrette eksempelvis annoncer til brugerne.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail med videre vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysningerne anvendes og anmode om at få dem slettet. Hvis anvendelsen af oplysninger om dig er baseret på et samtykke, har du ret til at tilbagekalde dit samtykke. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: info@koda.dk. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Udgiver
Websitet ejes og publiceres af:

Koda
Lautrupsgade 9
2100 København Ø
Tlf: 33 30 63 00
info@koda.dk