Mød Marianne Thorkildsen

Forlagskonsulent, Marianne Thorkildsen

Som nyudnævnt Forlagskonsulent pr. 1. december glæder Marianne Thorkildsen sig til at kunne sætte endnu mere fokus på samarbejdet med musikforlæggerne – et arbejde, som Marianne Thorkildsen på mange måder allerede er særdeles bekendt med.

’Jeg har hele tiden haft med musikforlagene at gøre, herunder blandt andet været involveret i Forlagsforum og Kodas front end service, men nu bliver det yderligere accentueret. Fremadrettet kommer jeg til at have ansvar for blandt andet Forlagsforum, hvor jeg får det primære ansvar for invitation, indhold og afvikling’, fortæller Marianne Thorkildsen.

’Jeg vil fortsat have ansvar for videreudvikling af masseanmeldelsesformatet, vi kalder Bulk (store mængder værkanmeldelser), fra forlæggerne, og arbejde videre med udvikling og løbende optimering af vores back-end systemer, forhåbentlig til gavn for alle parter. Jeg vil også blive en mere aktiv del af forlags-arbejdsgrupperne, som vi har nedsat i Forlagsforums-regi. Her har vi mulighed for at gå i dybden med specifikke områder, som måske er en smule ’nørdede’. Vi har fire arbejdsgrupper, som arbejder med henholdsvis ’dokumentationsprincipper’, AV-udfordringer, Mit Koda ønsker samt afregningsspørgsmål. Grupperne er ”åbne udvalg”, og er man interesseret i at deltage, er man meget velkommen til at kontakte mig. I år holder vi åbent hus efter selve mødet i Forlagsforum, den 15. december, hvor alle, der er interesserede i at deltage i en arbejdsgruppe kan henvende sig. Det giver mulighed for, at vi løbende kan styrke arbejdet i grupperne med nye kræfter’, siger Marianne Thorkildsen.

’Jeg vil også fortsat fungere som Kodas repræsentant i Society Publisher Forum, hvor vi mødes 1-2 gange årligt, og vil - som jeg er det nu - også fremadrettet være involveret i Forlagsnyhedsbrevet, Forlagssektionen på Koda.dk og Mit Koda’, fortsætter Marianne Thorkildsen.

’Det sidste halve år har jeg været testmanager på vores back end systemer, i forbindelse med overgangen til ICE, og det har taget rigtig meget af min tid. Dels fordi der er mange nye skærmbilleder og felter, der skulle udvikles og dernæst testes, for at sikre korrekte data i alle ”værkanmeldelses-flows”. Dels har der været meget analyse- og koordineringsarbejde, i forbindelse med vores tætte samarbejde med TONO i Norge, med IT-udviklerne her i huset og med min egen afdeling, Repertoire, selvfølgelig. Alt taget i betragtning, så har det været en lang og tidskrævende proces, men også rigtig spændende og lærerig. Her per 1. december har jeg så, som tidligere nævnt, fået en række nye og mere ”udadvendte” opgaver, så det er en spændende tid, og jeg ser meget frem til at kunne intensivere mit samarbejde med forlæggerne. Jeg glæder mig samtidig over, at jeg sidder i en afdeling med gode og vidende kræfter, der alle i forvejen yder en god service til forlagene, så jeg håber og tror, at jeg kan løfte arven fra min gode forgænger’, slutter Marianne Thorkildsen.

4 hurtige til Marianne:

  • Hvor længe har du været ansat hos Koda?

Jeg har været i Koda godt 14 år nu. Jeg startede i et vikariat i Udlandsafdelingen, lige efter jeg havde afleveret speciale, hvor jeg registrerede rapportering fra udlandet. Herefter kom jeg over i det, der nu hedder Musikrapportering. Jeg har altid stillet mange spørgsmål om, hvorfor vi gør som vi gør, og det har efterhånden skabt et godt fundament for mig, tror jeg. På et tidspunkt blev jeg hentet til min nuværende afdeling, Repertoire, hvor jeg nu har været i cirka 10 år.

  • Hvad lavede du, før du kom til Koda?

Jeg har, som mange andre, været pædagogmedhjælper nogle år. En sommer samtidigt også scenetekniker på Tivoli Friheden i Aarhus, i deres Tivoli Revy. Under mine studier, underviste jeg i fransk på en ungdomsskole, og tog børnene op til Folkeskolens Afgangseksamen. Jeg er Cand. Mag. i Fransk og Film- & tv-kundskab fra Aarhus Universitet. Under studierne udviklede jeg en lille drøm om, at jeg skulle ende som tekster af spændende og smukke franske film, så under specialeskrivningen tog jeg et suppleringsfag i Billedmedieoversættelse på KUA. Den drøm satte Koda heldigvis en stopper for. Min vej til Koda startede faktisk meget tidligt, lige efter gymnasiet på en teaterhøjskole, hvor jeg mødte en af mine nuværende kolleger, som mange år senere præsenterede mig for jobbet på Koda.

  • Hvad lytter du til af musik?

Jeg lytter til meget forskelligt og har aldrig været discipel af nogen som helst, men stort set alt hvad Sting og Stevie Wonder har lavet, er jeg fan af. En lækker stemme og en smuk eller på anden måde velkomponeret melodi er det vigtigste for mig. Jeg bruger musikken til at bringe mig i den særlige stemning, jeg lige har lyst til, og som regel er det det ”behagelige”, jeg opsøger, så det kunne fx være Chet Baker (især når han synger) eller Debussy. Instinktivt lytter jeg nok ”nemmest” til soul, så Nabiha gik fx rent ind, da jeg hørte hende første gang.  Men jeg lytter i grunden også en del til den moderne gren af folkemusikken, fx danske Dreamers’ Circus, Trio Mio og ind imellem stadig også Sorten Muld. Jeg er også glad for andre slags ”folkemusikere” som Antonio Carlos Jobim og Paco de Lucia. Og for popkeltiske The Corrs, som var det faste musikalske lydbillede, da jeg skulle skrive speciale. Jeg lytter også meget til pop, rock og ballader med grupper og artister som engelske Elbow eller Jamie Cullum, og danske kunstnere som Sebastian, Isam B, Oh Land, Choir of Young Believers, for ikke at tale om Mads Langer.

  • Hvad har din bedste musikalske oplevelse været?

Det har helt klart været Elbow i Falconer Salen i 2013 - en helt magisk oplevelse. Og så den første Roskilde-festival, hvor jeg ikke skulle arbejde, i 2012. Her hørte jeg fx Kaizers Orchestra, som var helt fantastiske live. Også Tim Christensen og Anisette – begge i Vega - har været rigtig gode og stemningsfulde koncerter. Svenske Hoven Droven, i Huset i Århus en gang i 90’erne, var også en ret fantastisk og vild oplevelse. Og så synger jeg selv i et rytmisk a capella kor, Koriosum, og får et vaskeægte kick af det, hver eneste gang.

Ønsker du at deltage i Forlagsforum eller i én af de fire arbejdsgrupper, er du velkommen til at kontakte Marianne Thorkildsen her.