Koda sikrer betaling til musikkens skabere

Kodas opgave er at sikre betaling til komponister og sangskrivere, når deres musik bliver brugt i det offentlige rum. Det er en betaling for det arbejde, der ligger i at skabe den musik, som giver oplevelser og værdi for alle, der bruger og lytter til den.

 

Al den musik og alle de sange, vi lytter til hver eneste dag, er komponeret og skrevet af nogen – og meget ofte resultatet af lang tids arbejde.

Koda er sat i verden for at sørge for, at komponister og sangskrivere får den betaling, de har krav på, når deres musik bliver brugt i det offentlige rum.

Adgang til musik fra hele verden

Det gør Koda ved at lave aftaler med alle, der bruger og udbyder musik som en del af deres forretning. Det vil sige i alt fra tv, radio og streamingtjenester til cafeer, butikker, træningscentre og festivaler.

En aftale med Koda giver ret til brug af musik fra hele verden. Koda sørger for, at betalingen sendes videre til dem, der har lavet musikken – både herhjemme og i udlandet.

Sådan er der selskaber som Koda i hele verden, der i hvert sit område sørger for at registrere hvilken musik, der bliver spillet hvor. På den måde får dem, der har skabt musikken, en betaling, uanset hvor i verden deres musik er blevet spillet. Koda er derfor en del af stort internationalt økosystem.

Musikken har værdi og skaber værdi

Betaling for offentlig brug af musik er ikke kun musikskaberens rettighed. I sidste ende er betalingen for brug af den musik, vi lytter til i dag, forudsætningen for, at der kommer ny musik i morgen.

Koda sætter pris på musikken – også i kroner og øre. Fordi musikken har værdi og skaber værdi. Og fordi det er vigtigt at værne om musikkens rettigheder, hvis vi vil have en Carl Nielsen og en Kim Larsen – også om 100 år.

 

 

 


    


Koda er godkendt af Kulturministeriet