Karriereinspiration

Der findes mange måder at skabe musik på – og lige så mange veje at få den ud i verden på. Få inspiration og gode råd fra andre sangskrivere som deler ud af deres erfaringer.

 

Medlemmer blev klogere på Koda, NCB og Gramex – og på selvudgivelse
Kodas kantine var stuvende fuld denne tirsdag aften i maj, hvor Koda, NCB og Gramex inviterede indenfor til en aften, der kastede lys over alt det, man som nyt medlem, bør vide. Denne aften havde fokus på selvudgivelse.

Musikalsk speeddating – en hel dags fokus på co-writing gav stof til eftertanke
Sæt legen i centrum og hold endelig ikke din sang tæt til kroppen. Det var et par af de gode råd, som deltagerne i Musikalsk speeddating fik med hjem fra tirsdagens arrangement.

Få tips til din sangskrivning fra DMA-nomineret
Carl Emil Petersen fra Ulige Numre er blandt de nominerede til den prestigefyldte DMA-pris ’Årets Sangskriver – Koda-prisen’. Som optakt til det store show deler han ud af sine erfaringer og giver sine bedste tips udi kunsten at skrive sange.

Vi smitter hinanden med gode ideer
Pharfar, Fresh-I og Wafande arbejder sammen om alt og deler alle indtægter i firmaet Donkey Sound, fortalte hittrioen ved sidste udgave af ”En sangskrivers bekendelser”.

Når albummet er som en digtsamling
Niels Skousen og Nikolaj Nørlund er kendt for deres poetiske tekster. Og det går faktisk stærkt med at få de store følelser ned på papir, fortalte de to prisbelønnede sangskrivere ved ”En sangskrivers bekendelser”.

Zoom ind på det nære - og find dit eget publikum
Tekstmæssigt kan der være masser af guld at hente i begivenheder fra ens eget liv. For der skal nok være nogen derude, der kan spejle sig i det, sagde Dorthe Gerlach og Allan Olsen ved ”En sangskrivers bekendelser”.

Hitproducere: Vejen til succes behøver ikke at være lang
Hvis du har de gode sange og sender dem til de rigtige mennesker, har du alle muligheder for at komme til at leve af din musik, lød det fra Cutfather, Jules Wolfson og Kenneth Bager ved Koda-seminaret ”En sangskrivers bekendelser”.

Du skal ikke kæmpe med sangskrivningen
Få andre til at hjælpe med teksterne, hvis de driller, lød et af rådene fra Jacob Binzer og Elisabeth Gjerluff Nielsen ved årets sidste Koda-seminar, hvor der også blev plads til et par anekdoter fra to meget forskellige karrierer.

Rockmama med staying power
"Lad ikke andre trampe på dig og lær at sætte punktum", lød det fra Sanne Salomonsen og Nikolaj Steen ved tredje udgave af ”En sangskrivers bekendelser”.

Hitmagerens gode råd
Vær ikke bange for at lade dig inspirere af de store kunstnere og samarbejd med andre, lød det blandt andet fra Søren Rasted, Remee og Chief 1 ved anden udgave af ”En sangskrivers bekendelser”.

Når harmonien gemmer sig i en canadisk skovhytte
Du behøver ikke at arbejde i flere måneder i et fuldt udstyret studie for at lave et godt album, fortalte Kira Skov, Marie Fisker og producerlegenden Mark Howard på Koda-seminaret ”En sangskrivers bekendelser”.

Musikforlagene giver dine sange mere liv
’Du får både kreativ sparring, nye indtjeningsmuligheder og hjælp til at få penge hjem fra udlandet ved at have en forlagsaftale’, lød det ved forårets sidste seminar ”Musikkens vej til forlæggerne”. 

Sådan finder din musik vej til udlandet
Udvid dit udenlandske netværk ved branchefestivaler som SPOT og find en lokal promoter, der kender markedet. Sådan lød et par af rådene ved Koda-seminaret "Musikkens vej til udlandet".

Sådan får du fat i støttekronerne
Skriv en skarp og ærlig ansøgning uden plusord og vedhæft dine bedste sange. Sådan lød et af rådene på Koda-seminaret ”Musikkens vej til støttekronerne”, hvor deltagerne også fik et godt indblik i crowdfundingens muligheder.

Filmkomponister skal være fleksible og droppe egoet
Du skal kunne leve med tidspres, usikker økonomi og konstante forslag til ændringer af din musik. Men der er også store muligheder i at samarbejde med filmbranchen.

Nemt at få sin musik på nettet
Streamingtjenesterne gav meget konkrete råd om det praktiske omkring upload og markedsføring ved tirsdagens velbesøgte Koda-seminar i Jazzhouse.

Bookere og spillesteder: God musik har altid en chance
Mails med link til dine numre er vigtigere end smart indpakning, og det kan betale sig at være vedholdende og tålmodig. Sådan lød det blandt andet på det velbesøgte Koda-seminar ”Musikkens vej til livescenen” i Jazzhouse.

Musikkens vej til radioen...
Hvordan udvælger radiostationerne sange? Hvad skal der til for at komme på de eftertragtede playlister? Og hvordan henvender man sig egentlig

Kommercielle partnerskaber er vejen frem
Musikere kan få en masse ud af at samarbejde med virksomheder - hvis man altså har gjort sit forarbejde ordentligt, lød det på Kodas konference "More Music : Better Brands"

Hittet ændrer dit liv
Laid Back og Brødrene Olsen nyder stadig godt af, at de ramte plet med et bestemt nummer. Og med en frisk Grand Prix-sejr i bagagen har sangskriveren Lise Cabble måske også sikret sin fremtid.

Når Karrieren får en ekstra gang krudt
The Minds of 99 håber, at deres sejr i KarriereKanonen kan give dem lige så meget succes som Kaliber og Magtens Korridorer, der begge tidligere har vundet talentkonkurrencen, som Koda er med bag.

Når film og musik spiller sammen
I foråret 2013 lancerede Koda i samarbejde med World Music Denmark, JazzDanmark, ROSAs sekretariat for folkemusik og CPH PIX et karriereinitiativ for genrerne jazz, world og folk. ”Filmmusic in the making” gik ud på at undersøge genrernes potentiale som filmmusik i kraft af deres stærke ressourcer inden for improvisation og deres evne til at skabe stemningsladede udtryk

Ting du skal vide for at blive en stjerne
Hvis ambitionen er at blive en af Danmarks stjerner på musikscenen, er gode råd dyre. Derfor havde Koda budt medlemmerne til seminar med tre af musikbranchens nøglepersoner, som kunne fortælle om, hvordan den ambition bliver indfriet: Talent, netværk, gode sange og stålsat vilje, lød det

På verdensturné med The Foreign Resort 
The Foreign Resort finder amerikanske vennebands gennem de sociale medier, og de hjælper bandet med at få spillejob over hele USA.

bliver der afstand

Mette siger det bliver det fedeste