Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Søg støtte
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2023
2022
2021
2020
2019
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

September 2020

Kodas septemberudbetaling faldt den 17. september. Du kan få et samlet overblik over de inkluderede områder og fremførelsesperioder i vores udbetalingskalender

Bemærk, at denne udbetaling er ekstraordinær stor for onlineområdet, hvilket primært skyldes, at der nu er årlig udbetaling for Interaktive tv-tjenester samt for de kvartalsvist udbetalte streamingtjenester. Det er også i denne udbetaling, at der er uropførelsestillæg for fremførelser i 2019. 

TV og Radio

Der er udbetaling for alle de månedligt udbetalte tv- og radioområder for fremførelser i juni og dele af juli. Koda udbetaler desuden for første gang for filmkanalen Paramount, hvilket dækker første halvår af 2020.

På radioområdet er der udbetaling for Bauer Medias radiokanaler (The Voice, SOFT, NOVA m.fl.) for fremførelser tilbage fra andet kvartal 2020. Udbetalingerne for disse kanaler har været sat på hold på grund af usikkerheder i indtægtsgrundlaget forårsaget af Coronakrisen. Der er nu kommet klarhed i forhold til indtægterne, og de månedlige udbetalinger kan dermed genoptages. Det er desværre ikke tilfældet for den månedlige udbetaling af øvrige kommercielle radiokanaler, som af samme årsag er midlertidigt udskudt.

Udbetalingen på radioområdet inkluderer desuden udbetaling for fremførelser på Radio 4 i perioden januar til maj 2020. 

Interaktive tv-tjenester 2019

Der er udbetaling for de såkaldte Interaktive tv-tjenester for forbrug i 2019. Denne udbetaling dækker når tv-distributører (fx Yousee og Stofa) stiller deres udsendelser, fra de tv-kanaler, som indgår i deres kabelpakker, til rådighed digitalt. Mere specifikt dækker udbetalingen den anvendelse, der sker, når udsendelser startes forfra eller ses tidsforskudt som catch up via udbydernes digitale platforme.

Udbetalingen for Interaktive tv-tjenester sker dermed på tværs af diverse tv-kanaler og inkluderer alle de kanaler, hvor Koda også behandler rapportering for de primære sendeflader. Beløb til kanaler, som Koda ikke behandler, sendes videre til det søsterselskab i udlandet, som behandler rapportering og udbetaler for de specifikke kanaler.

Online

Onlineområdet inkluderer denne gang kvartalsvis udbetaling for streamingtjenester som Spotify, Nuuday (tidl. TDC Play) og Apple Music. Der er også kvartalsvis udbetaling for VOD-områderne Netflix og TV2 Play. Herudover er der årlig udbetaling på flere af de årligt udbetalte onlineområder for fremførelser i 2019. Herunder for Filmstriben, Instore radioer (musikløsninger til butikker, barer m.m.) og specialkomponeret musik på hjemmesider. Se overblik over alle specifikke tjenester og perioder i udbetalingskalenderen

Koncerter

På koncertområdet er der udbetaling for alle koncerter, hvor musikrapporteringen er færdigbehandlet, og hvor Koda har modtaget alle nødvendige oplysninger fra koncertarrangøren (fx om billetindtægter pr. koncert). Som tidligere nævnt er 2020 udbetalingsværdierne på koncertområdet blevet nedjusteret i forhold til 2019, da Coronakrisen naturligvis har medført en markant reduceret koncertaktivitet.

Yderligere udbetaler Koda nu for første gang for live-streamede koncerter, hvilket inkluderer de koncerter, hvor koncertarrangøren har indgået en specifikke live-streaming aftaler. Læs mere om live streamede koncerter her 

Uropførelser, Film- og TV i undervisningen m.m.

Der er nu udbetaling af uropførelsestillæg for fremførelser i 2019. Dette tillæg tildeles værker, som for første gang bliver fremført offentligt i Danmark, Grønland eller på Færøerne og kommer oven i den udbetaling, du allerede har fået for fremførelsen. Du kan læse mere om hvilke værker og hvilke områder der udløser uropførelsestillæg her

Der er også udbetaling for Film i undervisningen og TV i undervisningen. Udbetalingen for Film i undervisningen dækker både 2018 og 2019, idet udbetaling på området har været sat op hold grundet nye forhandlinger. Udbetalingen for TV i undervisninger dækker 2019. 

Yderligere er der udbetaling for Blanke lyd- og billedmedier 2019.

Udland

På udlandsområdet har Koda forud for denne udbetaling modtaget nye kvartalsafregninger fra søsterselskaber i henholdsvis USA (BMI), Japan (JASRAC) og Canada (SOCAN). Udbetalingerne dækker primært fremførelser fra tredje og fjerde kvartal 2019.

 

 

 

Uropførelsestillæg

Uropførelsestillæg bliver udbetalt en gang om året i september måned, året efter selve uropførelsen.

Koda registrerer automatisk danske uropførelser når værket er skrevet og komponeret af en komponist og/eller sangskriver, der er medlem af Koda

Koda og det norske selskab TONO er de eneste selskaber i verden, der udbetaler uropførelsestillæg. Hvis dit værk bliver uropført i fx Frankrig, mister du altså muligheden for uropførelsestillæg på netop det værk.