Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Registrer værk

Her finder du en vejledning og en VIDEO til at registrere et værk på Mit Koda og de mest stillede spørgsmål om værkregistrering.

 

Sådan registrerer du er værk

Når du registrerer et værk på Mit Koda, er der fire obligatoriske felter, der skal udfyldes: Titel, varighed, rettighedshavers rolle og fordeling af andele.

Om værket

Først vælges, at det er et ’Nyt originalværk’, du ønsker at registrere. Du kan også vælge rettelse til tidligere registrering eller registrering af ny version af eget værk, andet beskyttet værk eller frit værk.

Værkets titel

I dette felt skal du skrive titlen på værket.

Feltet "alternativ titel" kan du vælge at udfylde, hvis f.eks. værket skal bruges i en reklame, en film eller på tv. Den alternative titel hjælper os til at genkende dit værk, når din musik er blevet brugt.
Eksempel: Original titel "Efterårets klang", alternativ titel "TDC - Efterårets klang".

Du kan tilføje flere alternative titler, når du laver en værkregistrering. Dette er specielt brugbart, hvis dit værk eksisterer i forskellige varigheder, og dette er reflekteret i forskellige titler. Det er også brugbart, hvis du skal samle al din underlægningsmusik til en film, og dermed registrere alle bidder som ét værk, med filmens titel som originaltitel.
Du har også mulighed for at vælge en anden titeltype end den gængse ”Alternativ titel" f.eks. "Første linje af teksten".

Varighed

Du skal angive en cirka varighed. Den står automatisk til 3 minutter. Der afregnes efter den rapporterede tid og ikke den anmeldte tid. Du behøver ikke at opdatere varigheden, selvom fremførelsen eller udgivelsen ændrer længde. 

Detaljer om værket er mulige at tilføje ved at klikke på plusserne, men de skal kun benyttes, hvis det er relevante informationer. F.eks. hvis der er brugt fri musik eller musikken bruges i en film.

ISRC-kode

Du kan tilføje en eller flere ISRC-koder til dit værk. Koden skrives UDEN tegn, streger og mellemrum. Vær altid sikker på, at du skriver den rigtige kode. Hvis du har brug for at tilføje flere ISRC-koder efter registreringen, så kan du gøre det via Værklisten.

Rettighedshaver og fordeling

Dit navn står der automatisk. Hvis du allerede har oprettet et kunstnernavn hos Koda, kan du også vælge at registrere dine værker under dette navn.

Rolle

Du skal vælge mellem rollerne komponist, forfatter, arrangør, oversætter eller komponist/forfatter.

Hvis du vil tilføje flere rettighedshavere, har du følgende muligheder:

  • Tilføj rettighedshaveren ved blot at skrive navnet og klik Opret.
    Dette kan også benyttes, hvis en rettighedshaver ikke er medlem af Koda. Du kan eventuelt på første side i kommentarfeltet skrive yderligere oplysninger såsom fødselsdato, artistnavn, land
  • Tilføj rettighedshaveren ved at skrive IPI-nummer (internationalt medlemsnummer) og klik Opret
  • Tilføj rettighedshaver ved at skrive deres navn samt medlemsnummer eller cpr-nummer (kan kun benyttes, hvis cpr-nummeret i forvejen er kendt hos Koda)
  • Søg medlemmet frem enten på navn eller IPI-nummer. Klik på pilen ud for navnet for at se hvilke værker rettighedshaveren har rettigheder til. Klik på Vælg-knappen
Fordeling af andele

Når rollerne er sat, så skal du fordele andele. Fordelingen af andele skal laves efter de gældende regler om standardfordeling eller aftalt fordeling. Du kan benytte knappen "Beregn standardfordeling" for at få en standardfordeling vist i felterne. Hvis du ønsker en aftalt fordeling, skal du selv indtaste andelene i felterne, - og det gælder for både andele fremførelse (når et værk fremføres offentligt) og andele mekanisk (når et værk bliver indspillet).

Bekræft og send

Til sidst tjekker du at din registrering er korrekt og klikker på Send.

Kan man tilføje en ISRC-kode til sit værk?

Du kan tilføje ISRC-kode til dit værk, både når du registrerer et nyt værk, men også via Værkliste på allerede registrerede værker.

Du kan tilføje flere ISRC-koder, hvis dit værk findes på flere udgivelser.
Gå i Værklisten, åben værket på pilen ud for titlen. Skriv koden i feltet og tryk Send.

Koden kan ses med det samme på din Værkliste, og også på profiler for øvrige rettighedshavere på værket.

Du kan se dine allerede registrerede ISRC-koder på værkerne på Værklisten.

Vær altid sikker på, at du skriver den rigtige kode. Hvis du skulle komme til at taste forkert kode, så skal du med det samme sende en mail til [email protected].

Om ISRC-koden:
ISRC-koden er en kode, der unikt refererer til en udgivelse (et track), som dette musikværk er indspillet på. 
Du danner koden hos Gramex.dk. 
Koden skrives UDEN tegn, streger og mellemrum.

Tidligere udgivelser, hvor ISRC koden er angivet via vores tidligere formular "Digital Track", kan ikke ses på Mit Koda, men vi har koblet koderne sammen i vores database. De er registreret. Du kan dog indtaste dem via værklisten, hvis udgivelsen stadig er aktuel, og hvis det giver dig et overblik.

 

Hvordan registrerer jeg et værk med flere rettighedshavere?

Hvis du vil tilføje flere rettighedshavere på et værk, har du følgende muligheder:

  • Søg medlemmet frem.
  • Skriv deres medlemsnummer eller IPI nummer (internationalt medlemsnummer).
  • Hvis en rettighedshaver ikke er medlem, skal du skrive deres navn (efternavn først) og eventuelt bruge bemærkningsfeltet til yderligere oplysninger (artistnavn, land, evt. fødselsdato).
Hvad betyder fri tekst og fri musik?

Fri tekst og fri musik betyder, at komponisten eller forfatteren har været død i mere end 70 år. Hvis du bruger fri tekst eller fri musik, skal du sætte kryds i felterne på værkregistrering og udfylde komponisten eller forfatterens navn under "rettighedshavere og fordeling". Skriv DP hvis du ikke kender navnet.

Læs mere om bearbejdelse af frie værker

Får alle rettighedshavere besked, når et værk bliver registreret?

Ja. Hvis andre registrerer et værk, hvor du er rettighedshaver på, vil du få en besked på Mit Koda. På denne måde har du mulighed for at tjekke, at oplysninger og fordeling er korrekt. Du vil også få besked, hvis et forlag registrerer et værk, du tidligere selv har registreret.

Du får ikke besked ved en omregistrering af værket og registreringer af nye versioner, arrangementer, oversættelser. Den type registreringer kræver som altid tilladelse fra rettighedshaverne på originalværket, så vi er sikre på, at alle er indforståede med de registrerede oplysninger.

Er du uenig i en værkregistrering, skal du sende en mail til [email protected]

Hvad med værker med udenlandske rettighedshavere?

Hvis du skriver musik sammen med komponister og sangskrivere i udlandet, skal jeres værker registreres. Både på Mit Koda og evt. også i et andet forvaltningsselskab i udlandet. Til dette skal du bruge et IPI nummer, der er et internationalt og unikt komponistnummer. Du finder dit under din profil på Mit Koda. Husk at spørge dine internationale samarbejdspartnere om deres IPI numre - dem skal du bruge på Mit Koda. 

Kan man angive en rettighedshaver som favorit?

Du kan tilføje rettighedshavere til din favoritliste over dem du ofte laver værker med.

Når du på 'Registrer værk' er under fordeling af andele, og tilføjer rettighedshaver ved at benytte 'Søg', så kan du også her angive at denne rettighedshaver skal med på din favoritliste. Det gør du ved at søge personen frem, folde detaljer ud om personen ved at klikke på pilen ud for navnet, og sætte flueben i 'Tilføj til favoritter'.

Navnet kan ikke ses med det samme i din favoritliste, men først næste gang du registrerer et værk.
Ved næste værkregistrering kan der vælges mellem alle favoritterne.

Hvis favorit rettighedshaveren skal fjernes som favorit, skal navnet søges frem igen, og flueben ud for favorit fjernes – og det vil være væk ved næste værkregistrering.

Kan man registrere reklameoplysninger?

Du kan registrere reklameoplysninger i forbindelse med værkregistrering eller du kan registrere reklameoplysninger til et værk, der allerede er på din værkliste. Læs mere her om; Registrer reklameoplysninger.

 

Kan man registrere musik og tekst hos Koda, som er lavet med AI?
Kan man registrere musik og tekst hos Koda, som er lavet med AI?
  • Du kan godt registrere et værk, hvor du har brugt AI som et værktøj i den kreative proces, og hvor du selv har bidraget tilstrækkelig kreativt til, at det efter ophavsretsloven kan anses som et værk
  • Du skal selv (evt. sammen med andre medvirkende menneskelige rettighedshavere) registreres som ophavsperson, når du har brugt AI-værktøjer til at assistere dig
  • Du kan ikke registre sange, der er 100 procent AI-genereret
  • Hvis et af elementerne i en sang – enten teksten eller musikken – er 100 procent genereret af AI, registreres denne del med rettighedshavertypen ”AI Koda”. Koda vil ikke modtage betaling og heller ikke udbetale for det rent AI-genererede element
  • Vær opmærksom på, at Koda forbeholder sig ret til at opkræve et administrationsgebyr, hvis du ønsker at registrere et usædvanligt stort antal værker

 

Læs mere om registrering af musik, hvor AI har været anvendt

 

IPI nummer

Et IPI nummer er dit internationale og unikke komponistnummer. Du finder dit under din profil på Mit Koda. Husk at spørge dine internationale samarbejdspartnere om deres IPI numre - dem skal du bruge på Mit Koda.