Anmeld Værk

Her finder du en vejledning til at registrere et værk på Mit Koda og de mest stillede spørgsmål om værkregistrering.

Når du registrerer et værk på Mit Koda, er der fire obligatoriske felter, der skal udfyldes.

1. Værkets titel

I dette felt skal du skrive titlen på værket.

Feltet "alternativ titel" kan du vælge at udfylde, hvis værket skal bruges i en reklame, en film eller på tv. Den alternative titel hjælper os til at genkende dit værk, når din musik er blevet brugt.

Eksempel: Original titel "Efterårets klang", alternativ titel "TDC".

2. Varighed

Du skal angive en cirka varighed. Der afregnes efter den rapporterede tid og ikke den anmeldte tid.

3. Rolle

Du skal vælge mellem rollerne komponist, forfatter, arrangør, oversætter eller komponist/forfatter. Dit eget navn står der automatisk. Hvis du vil tilføje flere rettighedshavere, har du følgende tre muligheder:

  • Søg medlemmet frem.
  • Skriv deres medlemsnummer eller IPI nummer (internationalt medlemsnummer).
  • Hvis en rettighedshaver ikke er medlem af Koda, skal du bare skrive deres navn (efternavn først) og eventuelt bruge bemærkningsfeltet til yderligere oplysninger (cpr-nummer, artistnavn, land).
4. Fordeling af andele

Fordelingen af andele skal laves efter de gældende regler om standardfordeling eller aftalt fordeling. Du skal bruge knappen "Beregn standardfordeling" for at få fordelingen vist i felterne. Du skal selv indtaste andelene i felterne, hvis du bruger aftalt fordeling.


Video: Sådan anmelder du dine værker
Hvad betyder "ikke anmeldte" værker på min værkliste?

Det betyder, at vi ikke har modtaget en værkanmeldelse og ikke kan afregne for værket. Det er vigtigt, at anmelde dine værker, da der kan være penge på dem. Det gør du ved at klikke på værket og derefter på knappen "Anmeld værket" og herved overføres alle detaljer, som du så eventuelt kan rette i inden du sender anmeldelsen.

Tjek listen over "Ikke anmeldte" værker på din værkliste.

Får alle rettighedshavere besked når et værk bliver anmeldt?

Ja. Hvis andre anmelder et værk, hvor du er rettighedshaver på, vil du få en besked på Mit Koda. På denne måde har du mulighed for at tjekke, at oplysninger og fordeling er korrekt. Du vil også få besked, hvis et forlag anmelder et værk, du tidligere selv har anmeldt.

Du får ikke besked ved genanmeldelser og anmeldelse af nye versioner, arrangementer, oversættelser. Den type anmeldelser kræver som altid tilladelse fra rettighedshaverne på originalværket, så vi er sikre på, at alle er indforståede med de anmeldte oplysninger.

Er du uenig i en værkanmeldelse, skal du sende en mail til repertoire@koda.dk. 

Hvad betyder fri tekst og fri musik?

Fri tekst og fri musik betyder, at komponisten eller forfatteren har været død i mere end 70 år. Hvis du bruger fri tekst eller fri musik, skal du sætte kryds i felterne på værkanmeldelsen og udfylde komponisten eller forfatterens navn under "rettighedshavere og fordeling". Skriv DP hvis du ikke kender navnet.

Læs mere om bearbejdelse af frie værker

Hvordan anmelder jeg et værk med flere rettighedshavere?

Hvis du vil tilføje flere rettighedshavere på et værk, har du følgende muligheder:

  • Søg medlemmet frem.
  • Skriv deres medlemsnummer eller IPI nummer (internationalt medlemsnummer).
  • Hvis en rettighedshaver ikke er medlem, skal du bare skrive deres navn (efternavn først) og eventuelt bruge bemærkningsfeltet til yderligere oplysninger (cpr-nummer, artistnavn, land).