Musik og eksport på Færøerne

Deltagere på co-writing session med Marcus Winther-John’

Kodas medlemsarrangement på Færøerne bød på masser af talent og gode råd om musikeksport. Hvordan får du din musik ud over landets grænser? Hvad findes der af relevante markeder? Og hvordan kan man tænke co-writing ind, når det handler om musikeksport? Til at svare på ovenstående og flere andre spørgsmål, havde Koda inviteret bl.a. Oyvindur av Skarði – UVMR, Theodor Kapnas – Hamferð samt sangskriveren, Marcus Winther-John, som bl.a. faciliterede et eksklusivt co-writing seminar forud for medlemsarrangementet.

Co-writing med Marcus Winther-John

Der blev co-writet, snakket, lyttet og performet, da Koda afholdt medlemsarrangement i Torshavn.

Dagen startede allerede klokken to om eftermiddagen med en to-timers co-writing session for otte medlemmer, anført af Marcus Winther-John og assisteret af Ilang Lumholt fra Koda. Tre gode, og meget forskellige sange blev udfaldet af sessionen. 

Musik & eksport

Co-writing sessionen blev efterfulgt af et tæt pakket program under titlen ”Musik & eksport”. Et program, som kom rundt om de mange forskellige måder at tænke musik og eksport på. Deltagerne blev klogere på Kodas samarbejdsaftaler, hvor i verden der bliver spillet færøsk musik (Koda), arbejdet med et nyt musik eksportkontor på Færøerne (Oyvindur av Skarði, UVMR), og hvordan man kommer i gang med at eksportere sin musik (Anders Meisner, MXD). Herefter fortalte Theodor Kapnas om hvordan det færøske band Hamferð har opbygget deres turnevirksomhed. Dagens sidste oplægsholder, Marcus Winther-John, bandt fin sløjfe på dagens omfattende program ved at fortælle om co-writing, som et redskab til at eksportere musik på. Aftenen sluttede på fineste vis med social hour og en fremførsel af de tre numre, som co-writing sessionen havde kastet af sig. 

Få mere viden om musikeksport

Se eller gense Kodas arrangement ’Musik & eksport’ (afholdt i København den 8. november), og få gode råd fra bl.a. Signe Tobiassen, Nelson Can og Nis Bøgvad, Copenhagen Film Music.