Gixter – ny online platform forbinder koncertarrangører og musikere

Laurits Rasmussen og Andreas Bach

Gixter er en forholdsvis ny platform, som hjælper arrangører og musikere med at arrangere live koncerter via et innovativt bookingsystem. Bag systemet står to entusiastiske og musikinteresserede venner fra Århus, som tog initiativ til at udvikle platformen i sommeren 2016.

Flere livearrangementer i Danmark

En af målsætningerne bag Gixter er at sende flere musikere ud af deres lokale miljø og dermed skabe flere livearrangementer i Danmark, fortæller én af grundlæggerne bag Gixter, Laurits Rasmussen, som her sætter et par ord på, hvordan Gixter blev til: 

"Idéen om Gixter opstod i sommeren 2016. Vores mål var, at Gixter hurtigt og målrettet skulle udvikle sig til et digitalt redskab, hvor koncertarrangører og musikere problemfrit kunne finde hinanden. Formålet med Gixter har siden starten været at række en hånd ud til koncertarrangører såvel som musikere så byrderne, såsom management og søgning efter spillesteder og bands, ikke føles nær så tunge."

Et musikalsk økosystem

Gixter-portalen danner grobund for et musikalsk økosystem, der først og fremmest sørger for udbredelse af upcoming bands og artister i hele Danmark, men også for at koncertarrangørers efterspørgsler altid kan imødekommes. Udbredelsen af vækstlagsmusikere sker både gennem livekoncerter, en nemt tilgængelig Spotify playliste og koncertanmeldelser.

Gixter udspringer af et behov og en oplevet frustration, fortæller co-founder Laurits Rasmussen: 

"Et utal af dygtige musikere har ofte haft massive frustrationer, fordi spillejobs ikke har været lette at finde. Mange håbefulde mennesker har også gang på gang droppet drømmen om at blive professionelle musikere, da der ikke har været nogle tilgængelige koncerter, som de kunne spille til. Bands i alle genrer har kort sagt ikke haft mulighed for at vokse sig store eller promovere sig selv, da det musikalske økosystem i mange år har været noget nær ikke-eksisterende. I hvert fald for bands på vækstlagsniveau. Det håber vi, at Gixter, som et hjælpsomt bookingværktøj, kan være med til at vende op og ned på," forklarer Laurits Rasmussen og fortsætter:

"Musikere skal ikke længere finde det besværligt at komme til at mærke liveoplevelsen, og de skal ikke længere føle, at de ikke er eftertragtede. Især i en moderne tid, hvor musikken alt for ofte indkapsles i diverse streaming tjenester. Hvor det at nyde livemusik ikke er nær så populært som i 1970´erne og 80´erne, er det essentielt, at man som musikentusiast giver musikerne optimale muligheder for at lære sit publikum og spillested at kende. Det kan Gixter om nogen hjælpe til med." 

Også et behov fra arrangørernes side

Gixter er, udover at bidrage til at øge fokus på vækstlagsmusikken, også etableret for at imødekomme udfordringerne for arrangørerne:

"Fra arrangørernes side har vi oplevet, at de til tider møder en lang og udfordrende bookingproces med bl.a. irrelevante ansøgninger, tidskrævende frem- og tilbage-sendelse af koncert oplysninger, og for lidt tid til at svare hver enkelt ansøger. Det er svært at have det fulde overblik over talentmassen blandt vækstlagsmusikere i nær- og fjernområder i det danske land. Opvarmningsnavne er desuden svære at finde, for hvor skal arrangør og hovednavn gå hen? Ydermere - de arrangører, som hverken modtager ansøgninger, besidder et musikalsk netværk eller kender til en bookingproces, mangler i høj grad hjælp til at finde musikere. Det, synes vi, er rigtig synd," uddyber Laurits Rasmussen. 

Sammen skabes et stærkt univers

De to stiftere bag Gixter har en stærk tro på, at arrangører, musikere og Gixter sammen kan skabe et digitalt univers, der fjerner de udfordringer, som alle musikalske ildsjæle møder i dagens Danmark:

"Via vores platform skabes det musiske netværk og de nyttige kontakter, men ikke mindst foræringen af de alsidige musikoplevelser til det hungrende publikum, der fryder sig over den magi og autenticitet, som virkelig kan komme til sin magt på en livescene. Vi oplever en voksende påskønnelse af Gixter, og flere og flere musikere roser grundidéen bag og takker for, at realiseringen af mangfoldige live-koncerter nu har gode vækstbetingelser, fordi koncertarrangører og musikere fremover nemt kan oprette en stærk og yderst effektiv forbindelse til hinanden. Det giver en enorm motivation for os, når arrangører og musikere beretter om vellykkede booking- og koncertoplevelser gennem vores platform. Vi brænder for at gøre en positiv forskel, og den mærker vi heldigvis ofte, at vi bringer til vores brugere," afslutter Laurits Rasmussen.    

Udtalelse fra Robert Snider - artist på Gixter.dk 

"Som musiker kan det være en udfordring at komme på landevejen. Der er mange om buddet, og musikbranchen for mig som up-coming musiker, kan til tider være svær at overskue. Man skal ikke blot kunne skrive sange og performe, men også være sin egen PR-agent, booker, skribent, samt designe layout. Gixter har på flere måder hjulpet mig med at komme ud og præsentere min originalmusik for et større publikum. Første koncert, jeg blev booket til gennem Gixter, var i Musikhuset Aarhus, og det var en hel suveræn oplevelse. Ikke bare var det nemt at ansøge om jobbet, men Gixter-folkene mødte endda op til koncerten, og tog del i oplevelsen. Det personlige møde med fyrene, bragte en anden dimension til platformen og det fremtidige samarbejde. Jeg har spillet flere koncerter, som Gixter har været med til at formidle, og jeg kan varmt anbefale platformen til andre musikere, som ønsker at kunne bruge mere tid på det at skrive sange og spille dem live. Platformen er nem at bruge, åbner nye døre, og er med til at synliggøre ens musiske virke."

 

 

 

 

 

Hvad får man ud af at bruge Gixter – som artist og som arrangør?

Arrangør og musiker får hver især deres egen profil, hvor alle nødvendige oplysninger er tilgængelige således, at de på en hurtigere, lettere og mere gennemskuelig måde, synliggøres overfor hinanden. Arrangøren får direkte adgang til hele det danske vækstlag af dygtige og motiverede musikere, som kan kontaktes og bookes med ét enkelt klik. Musikere har både mulighed for at ansøge arrangørernes opslåede spillejobs, hvor de bliver præsenteret for alle koncert forhold, inden der ansøges. Med den digitale og professionelle musikerprofil på Gixter kan musikere blive opdaget og booket direkte af alle koncertarrangører, som bladrer det musikalske katalog igennem.

Platformen er ny, men det til trods er der allerede knap 600 musikerprofiler og 80 arrangører, der sammen med Gixter støtter op om udbredelsen af vækstlagene og de danske livescener rundt i hele landet. Bag Gixter står: Laurits Rasmussen og Andreas Bach.

Læs mere på www.gixter.dk