Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Søg støtte
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2023
2022
2021
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Karriereinspiration

Der findes mange måder at skabe musik på – og lige så mange veje at få den ud i verden på. Få inspiration og gode råd fra andre sangskrivere som deler ud af deres erfaringer.

 

Anya: Musik og jura går hånd i hånd
Den 30-årige sangskriver og jurist, som sidste år udgav sit debutalbum ’Faith’, balancerer mellem to meget forskellige verdener - musikken og juraen.

Selma Judith: Støttemuligheder gør det muligt at eksistere
Den 24-årige sangerinde, harpenist og sangskriver Selma Judith forventer at udgive sit debutalbum til efteråret 2020. Et album, som hun har modtaget støtte til fra Koda Kulturs støttepuljer.

Anne Dorte Michelsen og Mads Langer fortæller om arbejdet som sangskriver
Om jagten på at skrive den perfekte popsang, og om forskellen mellem at skrive solo og som del af et band.

Erann DD – At skabe følelser på den måde, er der intet andet i verden, der kan
Erann, som kalder sig selv en funky fætter, har en yemenitisk baggrund, og skriver sange ud fra sin helt egen livsfilosofi. Inspirationen kommer blandt andet fra naturen og kærligheden.

Songwriters masterclass – få de gode råd fra Erann DD, Tamra Rosanes og Aske Jacoby
I selskab med Marcus Winther-John som kvalificeret guide, fik de deltagende mulighed for at komme med ind bag udvalgte sange fra aftenens tre gæster, Tamra Rosanes, Aske Jacoby og Erann DD.

Nicklas Schmidt – der, hvor ordene slipper op, og musikken tager over
Komponisten Nicklas Schmidt er måske mest kendt for at komponere musik til film, blandt andet til Flaskepost fra P, Klovn Forever og senest musikken til filmen om Astrid Lindgren, Unge Astrid.

Hannah Schneider - Det at synge og skrive er en sport, man er nødt til at træne på
Komponist og sangskriver, Hannah Schneider samt producer, sangskriver m.m., Chief1 deler ud af deres erfaringer.

Scenecoachen - Nogle har brug for hjælp til at stå på scenen
Spørger man scenecoach Kristian Koch, så udgøres en god koncert af 50 % musik og 50 % performance. Begge dele er lige vigtigt. Læs med og få de gode råd til hvordan du selv bliver bedre til at stå på en scene.

Historiefortælleren Danni Travn - Alle musikere bærer en historie
Hvordan forklarer man lettest, hvilken type musik, man laver, og hvordan bruger man det aktivt? Journalist, historiefortæller m.m., Danni Travn arbejder bl.a. med at hjælpe artister med at beskrive deres historie

Sys Bjerre - Jeg har altid skrevet sange med fællesskabet for øje
Sys Bjerre kalder sig selv multipassioneret, og det giver rum for både musikken og for de mange andre ’missioner’, som Sys Bjerre arbejder med.

Mathilde Falch – musikken kan gøre en forskel
Komponisten og sangskriveren, Mathilde Falch, har noget på hjerte.

Songwriters masterclass – få de gode råd
Artist Talk med Sys Bjerre og Mathilde Falch. Herefter blev blikket vendt mod publikum, da sangskriverne, suppleret med producer Peter Wallevik, gav feedback på tre udvalgte medlemmers sange.

Jacob Gurevitsch – én af verdens mest streamede guitarister
Guitaristen, Jacob Gurevitsch, har med videoen til nummeret ’Lovers In Paris’ over 16 millioner visninger på YouTube.

Søren Balsner, Carpark North - Gode sange bliver skrevet på kærlighed til faget
Søren Balsner er pianist, komponist, sangskriver og bassist i Carpark North og fortæller om sine tyve år med Carpark North.

Emil de Waal – hver en krone tæller
Få gode råd til din ansøgning fra komponisten og trommeslageren Emil de Waal, som sidste år modtog støtte til nye projekter, og læs, hvad Kodas Legatudvalg lægger vægt på i din ansøgning. 

Medlemmer blev klogere på Koda, NCB og Gramex – og på selvudgivelse
Kodas kantine var stuvende fuld denne tirsdag aften i maj, hvor Koda, NCB og Gramex inviterede indenfor til en aften, der kastede lys over alt det, man som nyt medlem, bør vide. Denne aften havde fokus på selvudgivelse.

Musikalsk speeddating – en hel dags fokus på co-writing gav stof til eftertanke
Sæt legen i centrum og hold endelig ikke din sang tæt til kroppen. Det var et par af de gode råd, som deltagerne i Musikalsk speeddating fik med hjem fra tirsdagens arrangement.

Få tips til din sangskrivning fra DMA-nomineret
Carl Emil Petersen fra Ulige Numre er blandt de nominerede til den prestigefyldte DMA-pris ’Årets Sangskriver – Koda-prisen’. Som optakt til det store show deler han ud af sine erfaringer og giver sine bedste tips udi kunsten at skrive sange.

Vi smitter hinanden med gode ideer
Pharfar, Fresh-I og Wafande arbejder sammen om alt og deler alle indtægter i firmaet Donkey Sound, fortalte hittrioen ved sidste udgave af ”En sangskrivers bekendelser”.

Når albummet er som en digtsamling
Niels Skousen og Nikolaj Nørlund er kendt for deres poetiske tekster. Og det går faktisk stærkt med at få de store følelser ned på papir, fortalte de to prisbelønnede sangskrivere ved ”En sangskrivers bekendelser”.

Zoom ind på det nære - og find dit eget publikum
Tekstmæssigt kan der være masser af guld at hente i begivenheder fra ens eget liv. For der skal nok være nogen derude, der kan spejle sig i det, sagde Dorthe Gerlach og Allan Olsen ved ”En sangskrivers bekendelser”.

Hitproducere: Vejen til succes behøver ikke at være lang
Hvis du har de gode sange og sender dem til de rigtige mennesker, har du alle muligheder for at komme til at leve af din musik, lød det fra Cutfather, Jules Wolfson og Kenneth Bager ved Koda-seminaret ”En sangskrivers bekendelser”.

Du skal ikke kæmpe med sangskrivningen
Få andre til at hjælpe med teksterne, hvis de driller, lød et af rådene fra Jacob Binzer og Elisabeth Gjerluff Nielsen ved årets sidste Koda-seminar, hvor der også blev plads til et par anekdoter fra to meget forskellige karrierer.

Rockmama med staying power
"Lad ikke andre trampe på dig og lær at sætte punktum", lød det fra Sanne Salomonsen og Nikolaj Steen ved tredje udgave af ”En sangskrivers bekendelser”.

Hitmagerens gode råd
Vær ikke bange for at lade dig inspirere af de store kunstnere og samarbejd med andre, lød det blandt andet fra Søren Rasted, Remee og Chief 1 ved anden udgave af ”En sangskrivers bekendelser”.

Når harmonien gemmer sig i en canadisk skovhytte
Du behøver ikke at arbejde i flere måneder i et fuldt udstyret studie for at lave et godt album, fortalte Kira Skov, Marie Fisker og producerlegenden Mark Howard på Koda-seminaret ”En sangskrivers bekendelser”.

Musikforlagene giver dine sange mere liv
’Du får både kreativ sparring, nye indtjeningsmuligheder og hjælp til at få penge hjem fra udlandet ved at have en forlagsaftale’, lød det ved forårets sidste seminar ”Musikkens vej til forlæggerne”. 

Sådan får du fat i støttekronerne
Skriv en skarp og ærlig ansøgning uden plusord og vedhæft dine bedste sange. Sådan lød et af rådene på Koda-seminaret ”Musikkens vej til støttekronerne”, hvor deltagerne også fik et godt indblik i crowdfundingens muligheder.

Filmkomponister skal være fleksible og droppe egoet
Du skal kunne leve med tidspres, usikker økonomi og konstante forslag til ændringer af din musik. Men der er også store muligheder i at samarbejde med filmbranchen.

Nemt at få sin musik på nettet
Streamingtjenesterne gav meget konkrete råd om det praktiske omkring upload og markedsføring ved tirsdagens velbesøgte Koda-seminar i Jazzhouse.

Bookere og spillesteder: God musik har altid en chance
Mails med link til dine numre er vigtigere end smart indpakning, og det kan betale sig at være vedholdende og tålmodig. Sådan lød det blandt andet på det velbesøgte Koda-seminar ”Musikkens vej til livescenen” i Jazzhouse.

Musikkens vej til radioen...
Hvordan udvælger radiostationerne sange? Hvad skal der til for at komme på de eftertragtede playlister? Og hvordan henvender man sig egentlig

Kommercielle partnerskaber er vejen frem
Musikere kan få en masse ud af at samarbejde med virksomheder - hvis man altså har gjort sit forarbejde ordentligt, lød det på Kodas konference "More Music : Better Brands"

Hittet ændrer dit liv
Laid Back og Brødrene Olsen nyder stadig godt af, at de ramte plet med et bestemt nummer. Og med en frisk Grand Prix-sejr i bagagen har sangskriveren Lise Cabble måske også sikret sin fremtid.

Når Karrieren får en ekstra gang krudt
The Minds of 99 håber, at deres sejr i KarriereKanonen kan give dem lige så meget succes som Kaliber og Magtens Korridorer, der begge tidligere har vundet talentkonkurrencen, som Koda er med bag.

Ting du skal vide for at blive en stjerne
Hvis ambitionen er at blive en af Danmarks stjerner på musikscenen, er gode råd dyre. Derfor havde Koda budt medlemmerne til seminar med tre af musikbranchens nøglepersoner, som kunne fortælle om, hvordan den ambition bliver indfriet: Talent, netværk, gode sange og stålsat vilje, lød det