Facebook

Hvilke tjenester er dækket af aftalen med Facebook?

Aftalen dækker Facebook, Instagram, Oculus Virtual Reality Glasses og Facebook Messenger.

Er Facebook Live, Facebook Stories og Instagram Stories inkluderede i aftalen?

Ja.

Er WhatsApp inkluderet aftalen?

Nej.

Hvad betyder aftalen for mig som Koda-medlem?

Aftalen sikrer, at Facebook betaler kompensation for musikrettigheder repræsenteret af Koda brugt på Facebook-ejede tjenester i Europa.

Hvilke territorier og hvilke landes repertoirer dækker aftaler?

Aftalen dækker alle musikrettigheder repræsenteret af Koda i EMEA regionen: Europa, Mellemøsten og Afrika.

Hvordan fungerer udbetalingen fra Facebook?

Vi ved ikke, hvornår medlemmerne vil modtage betaling fra Facebook, eller hvor meget medlemmerne vil modtage, fordi Facebook endnu ikke er i stand til at skaffe data på musikbrugen. Vi samarbejder lige nu med Facebook for at udvikle et rapporteringssystem, som kan fungere med Facebook-tjenesterne, og som samtidig lever op til vores krav. Indtil systemet er fuldt udviklet, er vi i gang med at finde en metode, der kan udgøre grundlaget for Kodas udbetaling til vores medlemmer. Vi vil give yderligere information om dette så snart som muligt.

Hvor meget betaler Facebook for musikrettigheder repræsenteret af Koda?

Vi kan ikke give et svar på dette. Der foreligger en fortrolighedsklausul i aftalen, eftersom disse detaljer skal forblive kommercielt fortrolige.

Hvad betyder aftalen for normale Facebook- og Instagram-brugere?

Private personer kan nu tilføje musik repræsenteret af Koda til deres opslag på Facebook og Instagram. Du kan også tilføje musik til live-streams og stories, ligesom links til sange, på for eksempel Spotify, kan deles i Messenger. Kommercielt brug af musik skal stadig have synkroniseringslicens fra rettighedshavere.