Koda indgår aftale med Tórshavn Kommune

På billedet fra venstre: Helena Dam á Neystabø, forkvinna í mentamálanevnd Tórshavnar býráðs, Pernille Rostgaard Olsen, juridiskur assistentur hjá Koda/Gramex, Heðin Mortensen, borgarstjóri, og Sigurð Ólason Vang, mentamálaleiðari

Koda har indgået aftale med Tórshavn Kommune, som sikrer, at der fremover bliver betalt for den musik, der bliver benyttet i alle kommunens institutioner, fra skoler til sportscentre til glæde og gavn for de komponister og sangskrivere, der står bag musikken.

Aftalen betyder, at komponisterne og sangskriverne fremadrettet vil få betaling, når deres musik bliver anvendt ex. på skoler, på plejehjem til Olai-festen og til alle andre arrangementer arrangeret af Tórshavns Kommune. Betaling til ophavsmændene forudsætter naturligvis også, at kunstnerne husker at rapportere koncerter og arrangementer til Koda.

Kodas direktør, Anders Lassen, udtaler:

"Vi er rigtig glade for aftalen med Tórshavn Kommune. Ved at indgå én samlet aftale har Tórshavn Kommune påtaget sig et prisværdigt ansvar for at sikre, at der bliver betalt for den musik, der bliver benyttet i alle kommunens institutioner, fra skoler til sportscentre. Til gavn for brugerne, der nu har fri adgang til at bruge al den musik til deres arrangementer, de har lyst til.  Og til glæde og gavn for de komponister og sangskrivere, der står bag musikken og som jo er dybt afhængige af, at der bliver betalt for brugen af den”.  

Tórshavn Kommune, er den første kommune, der er indgået en så omfangsrig aftale med – også blandt danske kommuner, mens der sidste sommer blev lavet en mindre aftale med Tvøroyri Kommune. Der er aftaler med flere kommuner på vej.