Forstå Koda på 10 minutter

Læs om hvad det er vi gør, hvad du selv skal gøre, og hvor du kan finde svar på dine spørgsmål.
  • 1. Rettigheder

Vi forvalter dine rettigheder som komponist og tekstforfatter, når din musik bliver fremført offentligt. Det betyder, at når dine værker bliver spillet ved koncerter, i radio og tv eller brugt online, indgår vi aftaler på dine vegne med musikbrugerne. 

Din ophavsret bliver forvaltet af forskellige selskaber, afhængig af hvilke rettigheder der er i spil.

Koda varetager de skabende kunstneres fremførelsesrettigheder, når deres musikværker bliver spillet offentligt. De skabende kunstnere er komponister, tekstforfattere og musikforlag.

NCB varetager de skabende kunstneres mekaniske rettigheder. Det vil sige retten til at indspille og distribuere i forbindelse med fysiske såvel som onlineudgivelser. Som medlem af Koda er du automatisk medlem af NCB.

Gramex varetager de udøvende kunstneres fremførelsesrettigheder, når indspillet musik bliver spillet offentligt. De udøvende kunstnere er: Sangere, musikere og pladeselskaber.

  • 2. Vi er online

Vi er online, når du har brug for os, hvad enten det drejer sig om indmeldelse, værkanmeldelse, koncertrapportering eller ansøgning til Kodas støttepuljer.

Mit Koda er din personlige indgang til Koda. Her kan du registrere dine værker, rapportere dine koncerter, samt se din udbetaling fra Koda og NCB.

Koda.dk
På koda.dk kan du læse om udbetalingstidspunkter, afregningsområder og regler for fordeling af rettigheder på værker. Det er også på koda.dk, du finder medlemserklæringen, viden om medlemsarrangementer samt information om støttemuligheder.

Nyhedsbrevet holder dig orienteret om medlemsarrangementer, udbetalingstidspunkter, ansøgningsfrister og relevant information om Koda. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.

  • 3. Registrer dine værker hos os

Dine værker er nøglen til, hvordan de penge, vi modtager fra musikbrugerne, skal fordeles. Derfor er det væsentligt, at du registrerer dine nyskrevne numre hos os. Du kan registrere dine værker via Mit Koda. Du kan læse mere om retningslinjerne for værkanmeldelse her.

  • 4. Rapporter dine koncerter til os

Vi modtager rapportering om musikbrug fra en lang række aktører på radio, tv og online området. Det er i kraft af den rapportering, vi modtager, at vi ved hvilken musik, der er blevet spillet.

Hvis din musik bliver spillet ved offentlige koncerter er du berettiget til afregning fra Koda. Husk derfor at rapportere dine koncerter via vores selvbetjening "Mit Koda".

Rapporter også når du spiller andres musik, så flere får glæde af deres ophavsret.

  • 5. Udbetaling

Hold dig opdateret med din udbetaling på Mit Koda og på koda.dk.
Lige så snart vi udbetaler, kan du se, hvor meget du har fået i udbetaling, og hvad du har modtaget udbetaling for på Mit Koda. Vi har desværre ikke mulighed for at oplyse om beløb inden udbetalingsdagen.

  • 6. Har du penge til gode?

Det kan være, du har penge til gode hos os! Hvis du ved, at din musik er blevet spillet meget, men ikke har modtaget udbetaling fra os, kan det skyldes, at du ikke har fået opdateret dine informationer. Sørg derfor for at opdatere din adresse, e-mail og bankinformationer løbende hos os. Har du spørgsmål skriv til medlem@koda.dk.