Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Søren Rasted-melodi blev et skolehit

Spil Dansk og DR P4's skolesang-projekt blev mødt med overvældende interesse. Børn og unge blev opfordret til at lave en tekst til en ny melodi af Søren Rasted, og hele 200 skoleklasser indsendte forslag. Et dommerpanel har nu flettet de bedste bud sammen, og værket kan bruges til fællessang på Spil Dansk Dagen torsdag den 30. oktober.

”Broer danner fællesskab/Fra ø til ø/Ingen her skal snuble/Ingen her må falde/Kom og læg din farve i et fælles maleri,” lyder det i refrænet til Danmarks nye skolesang 2014, som netop er blevet præsenteret af Spil Dansk.

Der er tale om et helt nyt og innovativt projekt, hvor Spil Dansk retter spotlightet mod landets alleryngste sangskrivere. En af Danmarks mest succesrige komponister gennem tiderne, Søren Rasted (Aqua og Hej Matematik), gav bolden op med en splinterny melodi, og ikke mindre end 200 danske skoleklasser indsendte bud på tekst til sangen. Et dommerpanel bestående af Søren Rasted, Ivan Pedersen, Annette Heick, Lau Højen og Christian Hjelm vurderede de mange fantasifulde og poetiske forslag og flettede nogle af de bedste linjer sammen til en færdig sang.

Noderne og den indspillede musik (både en instrumental-udgave og én med sang) har netop haft premiere på P4 og kan nu findes her.

”Projektet har været krævende, men nu hvor vi kan høre resultatet, har det bestemt været det hele værd,” siger Ricco Victor, som er direktør for Spil Dansk: ”Vi har skabt en helt ny og flyvefærdig fællessang, som vi håber, at rigtig mange skoleklasser vil synge på selve Spil Dagen Dagen torsdag den 30. oktober. Forhåbentlig vil den også have et liv adskillige år frem, ligesom mange skoleelever stadig synger ”I østen stiger solen op”, selv om den er fra 1837. Samtidig er det lykkedes på den mest konkrete måde at sprede budskabet om, at det kræver en sangskriver-indsats og masser af kreativitet at skrive en god sang. Spil Dansk vil gerne slå et slag for at bevare kvalitet i dansk sangskrivning, og med skolesangprojektet har vi fortalt en historie om, at en god sang kræver fokus og engagement. Men også at alle kan være med, hvis man vil, og at enhver har mulighed for at udtrykke sig gennem musikken,” siger Ricco Victor.

Søren Rasted: ”Vi tog de bedste dele fra en række bidrag og lavede et patchwork-tæppe ud af det, og det kom der en sjov tekst ud af. Der var et gennemgående tema fra de skoler, der deltog, og det handlede om fællesskab, sammenhold og at man ikke skal glemme de svage og de små,” siger Søren Rasted til P4.

Sangerinde Annette Heick: ”Jeg gik på Holte Gymnasium, hvor morgensang fandt sted hver dag kl. 10. Det er det bedste i hele verden og kan anbefales til alle. Især fordi vi lærte sange fra Højskolesangbogen samt vores egen skoles kantate, hvilket både gav historisk indblik og en fornemmelse af samhørighed. Jeg håber, at den nye skolesang vil gøre noget lignende for nutidens børn.”

Den færdige tekst blev sammensat af bidrag fra klasser på følgende skoler:

Ingstrup Trivselsskole i Løkken (4. og 5. kl.), UCS10 i Skanderborg (10. kl.), Sdr. Jernløse Lilleskole (5. kl.), Sorø Privatskole (2. og 4. kl.), Nr. Lyndelse Friskole (8. kl.), Tandslet Friskole (7. - 9. kl.), Nysted Skole (5. kl.) og Bjedstrup Skole (4. kl.)

Danmarks nye skolesang 2014 er skabt i fællesskab mellem Spil Dansk og DR P4. Sangen kan høres og tekst og node kan downloades på spildansk.dk

Det sker i anledning af 200-året for den danske skole.