Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Årsberetning 2013

Kodas årsberetning 2013 lanceres i dag. I 2013 blev de samlede indtægter 768 mio. kr., hvilket er det bedste resultat i Kodas historie. Det betyder også en større samlet udbetaling til musikkens skabere end nogensinde før.

”Regnskabet for 2013 er meget tilfredsstillende, og vi kan høste frugterne af en fokuseret indsats på effektivitet i de senere år. Tidligere betød stigende indtægter, at omkostningerne også var opadgående. Det har vi gjort op med, og vi er stolte af, at vi har holdt omkostningerne i ro samtidig med, at vi har voldsom vækst.,” siger Kodas direktør, Anders Lassen.

Gå til Kodas årsberetning


Direktør Anders Lassen ser Kodas succes som et klart fingerpeg om, at oplevelsesøkonomi er noget af det, vi skal leve af fremover. Kultur er ikke noget niche-skrøbeligt, som udelukkende er afhængig af en masse statslig hjælp. De kreative sektorer er også med til at skabe arbejdspladser, overskud, eksport og vækst.

Læs i Årsberetningen:


Direktørens beretning: Resultatet for 2013 steg med otte procent i forhold til 2012, og det lykkedes samtidig for Koda at administrere til en uhørt lav pris. Direktør Anders Lassen er meget tilfreds, men han og Koda justerer alligevel strategien i 2014. Nu skal der investeres – for at tjene nye penge til musikkens skabere.

Stream-højdespring: Der er nu mere end en mio. danskere, der jævnligt bruger en musik-streamingtjeneste. ”Online” er derfor den største procentuelle højdespringer i vores 2013-omsætning. Vi har haft en opsigtsvækkende fremgang på 40 procent fra 2012 til 2013, hvor vi i alt tjente 65 mio. kr. på området.

Kodas kulturstøttepulje: Kodas rekordregnskaber i de senere år betyder, at kulturstøtte-pujlen også vokser dramatisk, og i 2013 blev det til 64 mio. kr. Kodas kulturelle midler er en unik kulturstøtte, som finansieres af musikskaberne selv. Cirka ti procent af Kodas indtægter reserveres til de kulturelle midler, der bruges til at støtte både talenter og etablerede kunstnere.

Koda Analyse: Til trods for at vi vil have det hele – i god kvalitet og allerhelst gratis – vælger flere og flere alligevel at betale for adgangen til musik via streaming-tjenesterne.

De mest spillede: Danskerne er meget glade for dansk musik, og de hjemlige musikskabere klarer sig godt i udlandet.

Formandens beretning: ”Koda skal være det oplagte valg, fordi vi er de bedste, de billigste og de mest fremsynede”, lyder målsætningen fra formanden for Kodas bestyrelse, Niels Mosumgaard.

Kodas årsberetning er helt igennem digital og er en integreret del af Kodas website. Gå direkte til årsberetning.

Kontakt:

Pressekoordinator Andreas Dalvad Hansen
E-mail: [email protected]
Tlf: 23 60 64 63

Exception while creating a value.

Exception while creating a value.