Kom med indenfor på Lautrupsgade

For Kundekonsulent Carsten Bo Eriksen, ligger der en hel del hjerteblod i at arbejde med at skabe forståelse for vigtigheden i at betale for brugen af musik. Carsten Bo Eriksen er selv uddannet komponist, og i jobbet som kundekonsulent, kan den baggrund være en stor fordel.

"Jeg arbejder i det, vi hos os kalder ’Live-teamet’, hvor vi arbejder med koncerter og events. Vi sørger for at have kontakt til kunderne fx koncertarrangørerne, messer og award-shows, når der skal afregnes til komponisterne. Jeg sidder også med teaterområdet, hvor vi træffer aftaler med de forskellige teatre og sørger for, at der kommer penge ind til komponisterne den vej rundt. Vi sikrer, at vi har de nødvendige oplysninger, som gør at vi kan sikre Kodas medlemmer en betaling for deres arbejde. Vi har et livligt musikmiljø og et godt foreningsliv i Danmark, hvor der sker meget, og hvor man benytter musik i stor udstrækning - lige fra åbning af museer, til udendørs sportsarrangementer og meget mere. Og det er vigtigt, at vi kan rådgive de mange forskelligere brugere af musikken – alt efter, hvordan de bruger musikken, så de kan få den helt rigtige aftale med Koda", fortæller Carsten Bo Eriksen.

"Jeg har masser af hjerteblod i det, for jeg ved, hvor meget det betyder, i kraft af at jeg selv er komponist. Derfor føler jeg også, at det er ekstra vigtigt, at jeg gør en forskel for mine komponist-kolleger – både for dem, som lever af det, og dem, som er på vej. Når man ex underviser, eller har et lille job samtidig med at man skriver og komponerer - så betyder Koda-checken rigtig meget", siger Carsten Bo Eriksen.

 

4 hurtige til Carsten Bo:

Hvad er din baggrund?

Jeg fandt ret tidligt mit rum i musikken – allerede som 10 årig startede jeg på at komponere, og jeg har også altid været en iværksættertype og har etableret forskellige ensembler. Jeg har studeret på Berklee College of Music i USA og er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i komposition hvor jeg debuteret fra komponistklassen (solistklassen) i 2003. Her har jeg haft Hans Abrahamsen og professor Ib Nørholm som lærere i komposition. Efter min tid på konservatoriet fik jeg har et treårigt arbejdslegat fra Kunstfonden samtidig med Jens Unmack og Jacob Anderskov. I 2001 vandt jeg Statens Kunstfonds konkurrence for elektronisk musik ”yderligheder” sammen med min komponistkollega Martin Lohse og var samme år nomineret til en DMA sammen med mit daværende komponistensemble Nordlys, som jeg havde etableret tidligere. I tiden efter, har jeg bl.a. boet i Spanien i en årrække, hvor jeg skrev musik. Jeg har siden 2006 arbejdet under mit kunstnernavn ”My Beautiful Decay 1973” (eller forkortet: MBD73). Foruden min baggrund som komponist har jeg også arbejdet som bl.a. signalør på Det Kongelige Teater og som projektleder i medievirksomheden JSL Expo, del af JSL Publications, og lavet bestyrelsesarbejde i forskellige koncertforeninger i musikmiljøet og udvalgsarbejde i Dansk Komponist Forening.

Hvad ligger forude rent musikalsk?

Jeg har lige været i New York sammen med Frans Bak og Ejnar Kanding, hvor vi spillede koncert sammen med ACME (American Contemporary Music Ensemble) på Le Poisson Rouge.
ACME havde bestilt et nyt værk hos mig som de uropførte og jeg indspillede i samme forbindelse mit kommende My Beautiful Decay 1973 album ”Memory Pieces” sammen med dem i Brooklyn. Generelt set, kan man godt tale om, at der er en dansk trend i New York pt. rent musikalsk – Agnes Obel har lige været derovre og Trentemøller også. Jeg var også i NY i 2015, hvor jeg spillede med ACME på Scandinavia House, i forbindelse med åbningen af Hammershøi-udstillingen. Her fremførte vi en række af mine nye værker som var bestilt af Statens Museum for Kunst til åbningen.

Forude ligger bl.a. forskellige bestillingsarbejder til ex. strygekvartetten i Berlin, Sonar Quartett, til Black Page Orchestra i Wien, og til sommer indspiller jeg langt om længe ”Songs Without Words” med Messerkvartetten, et værk i 10 satser, som Louisiana Moderne Museum for Kunst bestilte hos mig i 2010.

Hvad lytter du til af musik?

Jeg elsker al mulig forskellig musik, men af stor betydning for mig, er J.S. Bach, Mozart, Satie, Debussy og de amerikanske minimalister som ex. Steve Reich og Philip Glass. Og én af dem, der har gjort stort indtryk på mig, er den estiske komponist Arvo Pärt, som jeg mødte i 2001. Jeg lytter også til Brian Eno og William Basinski og andre elektroniske komponister, og rock som ex. Radiohead, The Nationals og Sigur Ros.

Hvad har din største musikalske oplevelse været?

Jeg har haft mange gode koncertoplevelser, så det er svært lige at trække en eller to ud. Men Radiohead’s koncert i KB hallen i 2006 var ret fantastisk og jeg glæder mig meget til at høre dem live igen på Northside i 2017.