Mød Andreas Rasmus Nielsen

Key Accountunt Director, Musikforlag, Andreas Rasmus Nielsen

For Key Account Director Andreas Rasmus Nielsen handler det om at bygge bro mellem musikforlæggerne og Koda. Og baggrunden som Publishing & Synchronisation Manager hos Crunchy Tunes gør det lettere at få øje på musikforlæggernes behov og ønsker i forhold til samarbejdet med Koda.

’Jeg startede på Koda den 2. maj som Key Account Director, med ansvar for musikforlagene. Man kan sige, at jeg indadtil i Koda lobbyer for forlagenes interesser, og udadtil lobbyer for Koda og forklarer, hvad det er, vi står for, og hvorfor tingene er, som de er. Mit arbejde som forlagskonsulent er derfor en blanding af forretningsudvikling og brobygning. Der har i længere tid været en god dialog med musikforlæggerne, hvor vi bl.a. har haft Forlagsforum, arbejdsgrupperne og andre initiativer, der har været med til at understøtte den gode dialog mellem forlæggerne og Koda, men den udvidede forståelse har måske manglet.

Begrundelsen for min ansættelse har været at få én ind, der kender forlagene og deres udfordringer, og har kunnet omsætte det til behov. Så når vi sidder og laver noget nyt, som ex. i Mit Koda eller CRD (filformat, som sikrer, at vi kan modtage og behandle mere data fra udlandet), så handler det om at kunne transformere det til noget, som giver mening for forlæggerne i praksis.

Mit daglige arbejde er en blanding af tre ting: Der er den daglige kontakt med forlagene, som involverer de udfordringer, de måtte have fra dag til dag, ex. med afregninger og repertoire. Så er der de længerevarende projekter med forskellige forlag, hvor jeg kan se, at der har været nogle udfordringer. Her er jeg kommet ind og har været med til at tage dialogen for at forbedre tingene og forstærke relationen, og dermed komme væk fra de udfordringer, der har været. Og sidst deltager jeg også i analyser af de projekter, vi arbejder med i forhold til forlagene, og kommer med feedback i forhold til hvad der er deres interesse’, fortæller Andreas Rasmus Nielsen.

Fokus på Mit Koda

’Der er naturligvis stort fokus på Mit Koda – bl.a. på at fikse de bugs, der nu er. Herudover har jeg et ønske om, at få øget forlæggernes deltagelse i Forlagsforum og i arbejdsgrupperne, så de selv kan være med til at påvirke, hvad der skal være fokus på. På anbefaling af forlæggerne starter vi ex. Mit Koda-arbejdsgruppen op igen. Og så handler det jo naturligvis også meget om, hvilke behov som forlæggerne ellers peger på, hvad de har brug for, og hvad vi reelt set kan gøre’, slutter Andreas Rasmus Nielsen.

3 hurtige til Andreas:

  • Hvad lavede du før du kom til Koda?

Før Koda sad jeg på forlaget Crunchy Tunes, hvor jeg i vid udstrækning stod for den daglige drift af forlaget. Jeg håndterede både det administrative og det kreative, og dækkede hele forretningen, fra at lave royalties, og kontrakter med sangskriverne, placering af musik i reklamer og film, samt til at prøve at skabe co-writes. Det vil sige, at det faktisk var hele forlagsforretningen, jeg dækkede og fik indblik i. Det var på mange måder også det, der gjorde mig aktuel til min nuværende stilling hos Koda, som har givet mig en stor forståelse for de udfordringer, som Kodas forlag har med at gøre.

Crunchy Tunes, som er et indie-forlag, arbejder meget med synkroniseringer. Det betyder bl.a., at det arbejde, som Crunchy Tunes beskæftiger sig med, differentierer sig fra det, som ex. Wilhelm Hansen og Apollo Music beskæftiger sig med. Så selv om jeg har en god basisviden, så er der stadig meget, jeg skal lære og have bedre indblik i her i mit arbejde på Koda.

Sideløbende med det, har jeg undervist på Rytmisk Musikkonservatorium og på Promus i synkronisering og forlagsarbejde, og det har været skægt at få perspektiveret det arbejde, jeg laver, og det har også givet mig mulighed for at lære den nye generation af musikbranchefolk at kende.

Udover det, så har jeg været konsulent for MXD, hvor jeg fortsat er rådgiver i forhold til bands, der får støtte til SXSW. Jeg rådgiver om, hvilke muligheder man har i forhold til forlags- og sangskriverrettigheder, hvem man skal tale med osv. Det er på mange måder en kaotisk festival, hvor det er svært at etablere konkrete møder, men man får etableret relationer, der kan være nyttige efterfølgende.

Min uddannelsesmæssige baggrund er, at jeg har en bachelor i International Business og en kandidat inden for Finance and Strategic Management – begge fra CBS, hvor jeg blev færdig i 2011.

  • Hvad lytter du til af musik?

Jeg lytter til meget musik hele tiden, og har et generelt behov for at høre musik, som er nyt for mig. Jeg får et kick af at høre en ny yndlingssang, og prøver gerne at finde én om ugen, og lytter til meget varieret, og praktisk talt inden for alle genrer – alt fra klassisk til punk og videre til elektronisk og hip hop.

Inden for den seneste måned har jeg ex lyttet til en ung dansk elektronisk producer, der hedder Sekuoia, nogle amerikanske rappere, der hedder Vince Staples og Young Thug, og to unge danske rockbands, ved navn Yung og Less Win. Og så føler jeg næsten, at jeg bliver nødt til at tilføje en dansk elektronisk popmusiker, der hedder ticktock, som jeg også er virkelig glad for.

  • Hvad har din bedste koncertoplevelse været?

For 3 år siden var jeg på SXSW, hvor der var et amerikansk band ved navn Parquet Courts, der spillede en ikke annonceret koncert kl. 2 om natten i et lukket kunstgalleri. Bandet var det år et af de mest hypede bands på festivalen (og generelt et fremragende band), så det var ekstra sjovt at se dem spille en vild koncert i et meget lille og atypisk lokale.

En anden fantastisk koncert var med det danske band, Thee Attacks, som desværre ikke eksisterer længere, der spillede til Crunchy Frog’s SPOT efterfest på Sway nogle år tilbage. De spillede en blanding af deres egne sange samt gamle garagerock klassikere fra The Sonics i køkkenet på Sway, og det var sveddryppende og smukt.

Den sidste, jeg vil nævne er fra Northside for tre år siden, hvor Mew lukkede hovedscenen. Det var mørkt, og jeg stod med nogen af mine bedste venner, og sang fællessang selvom ingen af os rigtigt kunne teksterne. Det var en fantastisk stemning og et dejligt minde.