Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Kodas formand Niels Mosumgaard diskuterer hindringer for en fair betaling til komponister og sangskrivere fra YouTube og Facebook med musikforsker Rasmus Rex

SPOT Festival: Masser af musik og masser af streaming

Det var et solbeskinnet Århus, der lagde hus til årets SPOT Festival i bededagsferien. Det blev til tre dage fuld af musik og en lang række seminarer om udviklingen i musikbranchen. Lørdag var der debat om musikstreaming på plakaten, hvor blandt andre formanden for Kodas bestyrelse Niels Mosumgaard kunne fortælle om det EU-direktiv, der gør det svært at få en ordentlig betaling fra blandt andre Facebook og YouTube.

Siden første halvdel af halvfemserne har Århus dannet rammen om den årlige showcase musikfestival SPOT Festival. Festivalen er sat i verden for at sætte fokus på nye og lovende danske artister, og i år var navne som Julias Moon, Asbjørn, Baby in Vain og Patrick Dorgan på plakaten.

Som noget nyt introducerede arrangørerne i år en seminar-del af SPOT Festivalen, der gik under navnet SPOT+. På SPOT+ kunne branchen netværke og deltage i forskellige seminarer med fokus på udviklingen i musikbranchen

Streaming på programmet

Lørdag satte en meget velbesøgt seminarrække fokus på udvikling af musikbranchen med streaming som omdrejningspunkt. Dagen blev skudt i gang af oplæg fra henholdsvis Daniel Nordgård (phd,  University in Agder) og Rasmus Rex (Phd-studerende, RUC og RMC), som begge har forsket i lyttemønstrene på digitale streamingtjenester og betydningen for udbetalingerne til rettighedshaverne.

Hent rapporten fra Nordgård-utvalget: Analyse af konsekvenserne af overgangen fra fysisk salg til streaming (pdf)

Hent Rasmus Rexs analyse: Music Streaming in Denmark (pdf)

Læs også: Konsekvenser af en alternativ afregningsmodel

En af de mange paneldeltagere på SPOT+ seminarerne var Kodas bestyrelsesformand Niels Mosumgaard. I en QnA med musikforsker Rasmus Rex, kunne Niels Mosumgaard fortælle, hvordan YouTube, Facebook og andre populære sites gemmer sig bag et e-handelsdirektiv, der i hans øjne er forældet i en verden, hvor musikken konstant bliver delt på alle digitale platforme.

Læs mere om E-handelsdirektiv og streaming

Koda støtter SPOT

Koda støtter dansk musikeksport. Dels gennem støtte til MXD og dels gennem et økonomisk bidrag til SPOT Festival. SPOT Festival tiltrækker hvert år musikbranchefolk fra hele Europa til netværk, seminarer og vigtigst en masse ny dansk musik, som skal ud og leve på de europæiske festivaler og spillesteder. SPOT Festival er derfor en vigtig platform for mødet mellem musikere, musikskabere og musikindustri, og således er Koda også her med til at hjælpe dansk musik med at få et større publikum.