Medlemsarrangementer

Kom til Kodas medlemsarrangementer og få mere viden om Koda, bestyrelsens arbejde og få inspiration til din sangskrivning og din karriere.  

Året rundt kan du som medlem af Koda deltage i vores medlemsarrangementer. Arrangementerne falder i 3 kategorier:

  • Generalforsamlinger & informationsmøder. Koda afholder årligt Generalforsamling og løbende informations- og debatmøder om bestyrelsens arbejde og aktuelle sager.
  • Bliv klogere på Koda. Her kan du få et indblik i ophavsretslovens grundprincipper, Kodas forretning og selvbetjening samt deltage i en spørgetime, hvor du kan få et ansigt-til-ansigt møde med Kodas medarbejdere. Arrangementerne holdes jævnligt i samarbejde med NCB og Gramex.
  • Karriereinspiration. Her kan du møde forskellige nøglepersoner fra musikbranchen og få glæde af deres gode råd og tips om alt fra sangskrivning og karrierevalg til fundraising og markedsføring.

Kodas medlemsarrangementer er også en mulighed for dig til at møde andre sangskrivere og komponister og udvide dit branchenetværk.

Vi vil med enkelte undtagelser altid livestreame vores medlemsarrangementer, så du kan følge med uanset, hvor du befinder dig. Du vil efterfølgende kunne se eller gense videoer og interviews på Koda Stream.

Efteråret byder på en lang række medlemsarrangementer, hvor du blandt andet kan blive klogere på Koda, NCB og Gramex, sangskriverens værktøjer, nutidens digitale services og De Kulturelle Midler.
Følg med her på siden, hvor vi løbende opdaterer vores program. Læs mere og tilmeld dig Kodas medlemsarrangementer.
22. august - Bliv klogere på DR Radios nye musikstrategi – Del II

Den 22. august åbner vi dørene op for anden del af Kodas medlemsseminar ”Bliv klogere på DR Radios nye musikstrategi”. Vi sætter fokus på den nye musikstrategi og zoomer ind på P2 og P8.

I 2016 lancerede DR Radio en ny musikstrategi og en handlingsplan for, hvordan DR i fremtiden skal imødekomme lytternes musikvaner og samtidig være medskaber af et stærkt dansk musikliv. Ved to medlemsarrangementer er DR og Koda gået sammen om at sætte ord på, hvad den nye musikstrategi går ud på, og hvad det betyder for de enkelte kanalers profiler.

Til første del af seminaret den 28. marts satte vi særligt fokus på kanalerne P3, P4, P5, P6 og P7 – nu præsenterer vi igen den overordnede musikstrategi og vender blikket mod P2 og P8. Vi har samlet hovedpersonerne bag DRs musikbærende radiokanaler, som giver indblik i strategien og kanalernes profiler. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Til dette arrangement kan du møde:

• Gustav Lützhøft (radiochef)
• Jakob Marstrand (redaktionschef, P2 og P8)
• Susanna Arpi (kanalredaktør, P2)
• Lasse Roldkjær (kanalredaktør, P8)

Arrangementet vil blive livestreamet på Koda.dk

Tid & sted

22. august kl. 16:30 – 19:00. Koda. Lautrupsgade 9. 2100 København Ø. Dørene åbnes kl. 16:00

Program

Kl. 16:30 - 16:40 Velkomst og intro ved Katrine Nyland Sørensen
Kl. 16:40 - 17:10 Intro til DRs nye musikhandlingsplan v/Gustav Lützhøft
Kl. 17:10 - 17:20 P8 v/Lasse Roldkjær
Kl. 17:20 - 17:30 P2 v/Susanna Arpi
Kl. 17:30 - 17:40 Pause
Kl. 17:40 - 18:00 P2/P8 - musikkens vej til kanalerne v/Jakob Marstrand 
Kl. 18:00 - 18:10 Hvad er der i pipelinen for 2018?
Kl. 18:10 - 18:40 Spørgsmål til panelet
Kl. 18:40 - 19:00 Social hour med sandwich/drikkevarer

Læs om eller se "Bliv klogere på DR Radios nye musikstrategi - del I" her

TILMELD DIG HER

12. september - Bliv klogere på Koda, NCB og Gramex - fokus på din egen YouTubekanal (Kbh)

Til vores medlemsarrangement den 12. september har vi har samlet, hvad du grundlæggende bør vide som medlem af Koda. Det handler om dine penge, hvor og hvordan du kan hente dem. Det kan være, at du har været medlem af Koda i mange år, men vidste du for eksempel, at det er gratis at udgive din musik digitalt? Du kan høre mere om fysiske udgivelser fra NCB, og hvordan det registreres hos Koda. Hvis du er forholdsvis ny i branchen, kan du høre, hvad Gramex kan gøre for dig. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til alle dagens oplægsholdere.

Du får også opskriften på, hvordan du laver din egen YouTube kanal, bruger den som markedsføring for din musik og ikke mindst - tjener penge på YouTube gennem reklamer m.m. Du kan stille spørgsmål til Maiken Ingvordsen, der har stor succes med dette. Derudover vil Kodas jurist fortælle lidt om fakta og myter om YouTube.

Vi slutter aftenen af med lidt mad og drikke.

 

Program

16:30 -16:40 Velkomst
16:40 - 17:00 Dine rettigheder – dine penge v. jurist Jakob Thors. 
17:00 - 17:10 Mit Koda
17:10 - 17:20 Intro til NCB’s web om udgivelser og de digitale udgivelser
17:20 - 17:35 Gramex
17:35 - 17:45 PAUSE
17:45 - 18:15 Din egen YouTubekanal v. Maiken Ingvordsen 
18:15 - 19:15 Spørgetime
19:15 - 20:00 Sandwich og vand/øl

Tid og sted

Tirsdag den 12. september 16:30 - 20:00. Koda, Lautrupsgade 9, 2100 København Ø

TILMELD DIG HER

 

27. september - Skriv hits & sælg dem, del I

Hvordan bliver jeg helt skarp på at skrive den gode tekst? Hvilke kreative metoder kan jeg bruge for at lave en fængende melodi? Og hvordan afsætter jeg efterfølgende min musik?

Den 27. september indbyder DPA, DJBFA og Koda til medlemsarrangement, hvor du kan komme med til det første ud af to arrangementer, der tager udgangspunkt i sangskriver Marcus Winther-Johns nye bog ”Skriv hits & sælg dem” (release ultimo september).

"At skrive hits handler om at skærpe klarheden i sin sangskrivning, om det så er jazz, folk, pop, rock eller noget helt andet. Allerede i den kreative proces kan du optimere chancen for at din sang bliver et hit, enten for dig selv eller en hel anden artist."  - Marcus Winther-John

Til dette første arrangement sætter vi fokus på de kreative processer i sangskrivningen. Her kan du få inspiration til nye værktøjer og metoder til at undgå de mest klassiske faldgruber, så din musik kan blive endnu bedre! Du får tips, gode råd og muligheden for selv at prøve nogen af metoderne af i små mini-øvelser undervejs.

Senere på året vender vi tilbage med anden del af arrangementet, hvor vi ser nærmere på, hvad du gør efter musikken er skrevet, og du skal afsætte og skabe interesse. Hold øje med Koda.dk, hvor vi opdaterer med flere oplysninger om dette arrangement.

Arrangementerne ledes med kyndig hånd af sangskriver, musiker og forfatter Marcus Winther-John

Vi byder på lidt at spise og drikke efter arrangementet.

Arrangementet livestreames fra Koda.dk

Tid og sted

27. september 2017, kl. 16:00-20:00. Lautrupsgade 9, 2100 København Ø. Dørene åbnes kl. 15:30

Program

Følger snarest

TILMELD DIG HER

Tilmelding er gratis men bindende. Afmelding senest kl. 10 på dagen.

Vi glæder os til at se dig!

Med venlig hilsen
DPA, DJBFA og Koda
 

Om Marcus Winther-John

Som 12 årig flyttede den engelskfødte Marcus Winther-John til Danmark. I 1994 pladedebuterede han som sanger/sangskriver i bandet Inside The Whale. Sammen med Dizzy Mizz Lizzy & Kashmir (den såkaldte Grønne Bølge) definerede de dansk rockmusik i 90’erne. Efter to engelsksprogede albums og et hav af koncerter i Frankrig, Spanien, Tyskland og selvfølgelig Danmark tog de et overraskende skift og udgav i 1998 albummet 'Rebeller Uden Sag' med deres største hit (og nu officielle evergreen) 'Hvor Er Tiden Der Ta´r Os'. To år efter fulgte albummet 'Tænk Hvis Du Gik Glip Af Noget', og kort efter opløstes hvalerne for at udforske nye musikalske territorier hver for sig. 

Marcus kickstartede en solokarriere med nummeret High On You, der blev Ugens Uundgåelige på P3, og i 2003 udkom solodebutalbummet Grow. Men med co-writer credits på hovedparten af Tim Christensens debutalbum, Secrets On Parade, på cv’et voksede efterspørgslen hurtigt på Marcus’ sangskrivningstalenter. Siden da har Marcus skrevet sange til udgivelser med en ualmindelig lang og varieret liste af hjemlige artister, f.eks. Sanne Salomonsen, Mads Langer, Christopher, Barbara Moleko, Sys Bjerre, Peter Belli m.fl. I film- og tv-verden har man også kunnet høre Marcus’ værker i form af X Factor-vindersange, Melodi Grand Prix-sange og placeringer i bl.a. 'Lego Friends', 'The Vampire Diaries', 'Violetta', 'Blinkende Lygter' m.m.

I de senere år har sangene også fundet vej op ad de udenlandske hitlister med topplaceringer i bl.a. USA, Tyskland, Korea, Spanien og Japan. Og endda med en topplacering på verdens samlede salgsliste (United World Chart) med det japanske band J Soul Brothers.

13. november - Bliv klogere på Koda, NCB og Gramex (Aalborg)

Denne gang med fokus på din musikudgivelse

Til vores medlemsarrangement den 13. november har vi har samlet, hvad du grundlæggende bør vide som medlem af Koda. Vi vil forsøge at give dig overblikket over, hvad dit medlemskab indebærer, hvad du kan få ud af det, og hvor du henter pengene. Du kan møde de organisationer, der håndterer dine rettigheder, både som skabende kunstner (NCB og Koda) og som udøvende (Gramex).

Udgiver du din egen musik, kommer du sjældent udenom en aggregator, der placerer din musik på de mange streaming og downloadtjenester. Vi har inviteret DiGiDi, der gennem 14 år har leveret denne service. DiGiDi fortæller, hvad de kan gøre for din musik, og hvad du får ud af at være hos dem.
Vi fører dig også igennem en praktisk tjekliste over de ting, du skal huske, når du udgiver din egen musik.

Efterfølgende er der mulighed for at stille alle de spørgsmål, du måtte brænde inde med til Koda, NCB og Gramex. DiGiDi vil også være tilstede efter deres oplæg.

Vi slutter dagen af med lidt mad og drikke.

Tid og sted
Mandag den 13. november 16:00 - 19:00. Sted: flere informationer følger.