Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Musikere tog godt imod Frigg Festivalen

Den nye nordiske kulturbegivenhed midt i København er både et fint udstillingsvindue og det helt rigtige sted at udvide sit professionelle netværk, mener Christian Elsner fra Nanook , Eivør og Guðrið Hansdóttir fra Byrta.

Normalt bliver der ikke både talt færøsk, islandsk, grønlandsk og dansk i festivalernes backstageområde. Men det gjorde der i den grad ved den første udgave af Frigg Festival, der blev afholdt i Kongens Have i København 9. og 10. maj. 

Festivalen er skabt ud fra ønsket om at præsentere musik, mad, drikke og design fra de fire nordiske lande, og den grønlandske musikscene var stærkt repræsenteret med 3 navne på plakaten, der i alt indeholdt 21 kunstnere.

Super initiativ

Eivør optrådte på hovedscenen fredag aften, og hun var meget tilfreds med at være inviteret til at optræde i den grønne oase midt i den danske hovedstad, der dannede en smuk ramme om den nye begivenhed.

’Jeg synes, det er et super godt initiativ, og det er en perfekt ide at samle de nordiske bands i København, fordi vi har så meget til fælles, men sjældent mødes det samme sted på én gang. Og jeg håber, at danskerne tager godt imod festivalen og opdager, at der sker en masse spændende musikalske ting i de mindre nordiske lande, så den ikke kun bliver en begivenhed for færinger, grønlændere og islændinge’, sagde Eivør

Udbygger netværket

Sangerinden og komponisten fra Syðrugøta var ikke ene om at glæde sig over den nye festival. Også Guðrið Hansdóttir fra Byrta var meget tilfreds med initiativet.

’Det er fedt, at vi får mulighed for at møde de andre bands fra Grønland, Island og Danmark, fordi det giver noget til det netværk, som er så vigtigt i musikbranchen. Og jeg synes, det er godt, at festivalen har fået fat i så mange gode navne som for eksempel Medina. Det er rigtigt flot’.

Godt udstillingsvindue

Som forberedelse til koncerten ved Frigg Festival havde grønlandske Nanook været i øvelejr i København i nogle dage, og guitarist Christian Elsner så det som en stor cadeau at optræde ved den stort anlagte begivenhed.

’Det betyder rigtig meget for os at spille på Frigg Festival, for det er svært at komme ind på festivaler, når man synger på sit oprindelige sprog. Det er et rigtig godt udstillingsvindue for os at kunne spille et sted i Danmark, hvor alle har adgang. Vi er vant til at spille for nogen, der kender os hundrede procent, så vi er glade for at kunne spille for et fremmed publikum. Så vi håber, at vi får nogen nye fans’, sagde Christian Elsner.

Base for landenes kultur

Selv om vejret ikke viste sig fra sin bedste side på åbningsdagen, havde masser af færinger, islændinge, grønlændere og danskere trodset småregnen for at være med fra start ved festivalen, som Annika Biskopstø, Steintur Rasmussen, Hans Peter i Brekkunum og Barbara Holm står bag.

’De her fire lande har så meget til fælles og er alligevel så forskellige. Så det var en drøm for os at præsentere det bedste fra landene for at give publikum en magisk oplevelse’, fortalte Barbara Holm over en tallerken med småretter fra hvert af de nordiske lande, der kunne købes i en af de mange boder.

’Der, hvor jeg bor, bor der 700 færinger og 300 islændinge, og der sker rigtig meget for færinger og islændinge i Danmark, men ikke så stort og etableret, som det er her. Så vi håber, at festivalen måske kan blive en base for kulturen i de fire lande og en fed oplevelse en gang om året, hvor man kan mødes i København’, mente den færøske iværksætter, der bor på Amagerbro. 

Musik på internationalt niveau

Ifølge Barbara Holm handler Frigg Festival ikke kun om at præsentere danskerne for god musik fra de mindre broderlande, der ellers er forholdsvis usynlige i de danske medier – hvis man ser bort fra de helt store navne som Teitur og Bjørk.

’Jeg synes, at færøsk, islandsk og grønlandsk musik er på et internationalt niveau. Vi har hele tiden artister, som slår igennem i lande som Østrig, Tyskland og USA, så jeg synes helt sikkert, at hvis man som dansker ikke kender noget til det, så går man glip af meget. Men det er ikke hovedformålet med festivalen at vise danskerne, at der er god musik fra de lande. Men jeg håber selvfølgelig, at de, der ikke kender det, får noget godt ud af det’, sagde festivalarrangøren.

Festival igen næste år

Guðrið Hansdóttir håbede, at Frigg Festival ikke kun bliver en engangsforestilling, og at festivalen måske kommer til at turnere rundt mellem landene. Til det sagde Barbara Holm:

’Allerede nu kan vi sige, at der er blevet taget så godt imod festivalen, at vi også afholder den næste år. Som det er nu, kommer det til at være i København igen til næste år, men vi leger lidt med den ide, at den kunne rykke rundt til Reykjavik, Nuuk og Thorshavn. Det kunne helt sikkert være spændende. Men på den anden side er der også rigtigt mange festivaler i Reykjavik og Thorshavn, og vi har ingen interesse i at konkurrere med dem’.

Læs mere om Frigg Festivalen

Gå til information om Grønland